Liceul Teoretic Elf are un nou sediu

Cel mai nou și modern sediu al unei școli din Transilvania, sediul Liceului Teoretic Elf – situat pe strada Bună Ziua 35 D, din Cluj-Napoca -, a fost inaugurat luni, 7 martie, în prezența elevilor, dascălilor, părinților și a numeroși invitați. Clădirea va găzdui, de acum, cei 342 de elevi, 47 de profesori și personal angajat și, după cum declara directorul adjunct al liceului, prof. Mariana Pop, „în anii viitori, cu siguranță vor fi mult mai mulți”.

„Ziua de azi, 7 martie 2022, va rămâne în memoria noastră ca fiind o zi foarte importantă pentru comunitatea celor de la Elf. Este ziua în care deschidem ușile celui mai nou sediu al celei mai mari școli private din țară, numită de noi toți, Elf. Eu știu că un proiect de arhitectură are un singur arhitect-șef, care visează și transpune pe planșe ce a visat că vrea să lase comunității, ținând cont de cerințele celui care comandă această lucrare. Această clădire, care a devenit școală, a avut doi arhitecți, cu multiple roluri fiecare și care s-au înțeles foarte bine: unul oficial, doamna Laura Bojescu, și unul neoficial, dar cu acte ce dovedesc acest lucru, domnul Vladimir Pop. Fiecare dintre cei doi a pus în această construcție tot ce a avut mai bun, fiecare gândindu-se din altă perspectivă la ce e mai important, pentru ca elevii să aibă parte de o altfel de școală, de amintiri de neuitat și de un parcurs educațional de excepție” – a spus, în cuvântul de inaugurare, prof. Mariana Pop.

Domnia sa a mulțumit apoi investitorului, arhitecților, constructorilor, profesorilor și angajaților „pentru toată munca depusă și pentru cea care va urma, pentru a dăinui deopotrivă clădirea și educația”. De asemeni, a mulțumit părinților pentru sprijinul oferit și pentru înțelegerea pe care au arătat-o cu privire la mutarea în acest nou sediu și, adresându-se elevilor, i-a asigurat că tot ceea ce s-a realizat în acel spațiu este pentru ei.

„Munca noastră, a tuturor adulților prezenți aici, o dedicăm zilnic educării și realizării voastre, protecției, siguranței și menținerii stării voastre de bine. Primiți această școală în inima voastră, bucurați-vă de tot ce e creat special pentru voi, păstrați frumusețea din jurul vostru și veniți ca de obicei cu drag la școală!” – a fost mesajul transmis elevilor de directorul adjunct al liceului.

Mesaje de apreciere, mesaje de mulțumire, mesaje încărcate de emoție au avut și Adelhaida Kerekes, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Emil Petrean – investitor și părinte, coproprietar al clădirii, Laura Bojescu – arhitectul clădirii, Vladimir Pop – director executiv al școlii, eleva Ilinca Frățilă – președinta Consiliului Elevilor.

Noul sediul al Liceului Teoretic Elf, destinat învățământului gimnazial și liceal, are 8 niveluri și poate „găzdui” până la 600 de elevi și cadre didactice. Sunt disponibile 20 de săli de clasă, multiple laboratoare și ateliere (științe, informatică, muzică, artă, tehnologie și digitalizare), cabinet psihologic, cabinet medical, bibliotecă. Terasa de la nivelul superior este amenajată pentru socializare, sport și recreere.

Clădirea dispune de sală de mese la subsol, un hol de recepție cu circulații scară și lifturi, cabinet medical și izolator (parter). Etajele 1-4 sunt destinate învățământului, compartimentate în 4/5 săli de clasă pe etaj și spațiu de relaxare în pauze. Fiecare nivel este dotat cu o zonă de anexe cu grupuri sanitare și acces pentru persoanele cu dizabilități. De asemeni, clădirea dispune și de 38 de locuri de parcare.

Fără nici o exagerare, noul sediul al Liceului Teoretic Elf este cu adevărat un sediu modern, demn de o școală europeană de secol 21. Bravo, Elf!

Text și foto: M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut