„Legile Educației sunt extrem de nocive și nu le vom vota”

Deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, a criticat proiectele celor două legi ale Educației, pe care de altfel, partidul pe care îl reprezintă nu le va vota. Parlamentarul clujean a spus că la nivelul AUR au fost formulate peste 70 de amendamente în acest sens.

Am avut o dezbatere publică acum câteva săptămâni, oameni care s-au ocupat special de asta au spus că sunt aproximativ 75 de amendamente de sistem. În sine, legile sunt extrem de nocive per ansamblu și nu le vom vota cu siguranță. Dar, cum am spus, vom avea amendamente. Legile au fost anunțate de aproximativ un an (n.red că vor ajunge la dezbatere în Parlament), au venit după foarte mult timp, în sfârșit și în loc să stea în Parlament o perioadă rezonabilă, măcar timpul obișnuit dedicat în mod obișnuit pentru debaterea unei inițiative, nu în reuniuni comne de exemplu, vor merge pe repede înainte”, a declarat deputatul clujean,

Amendamentele formulate de AUR vizează, printre altele, aspecte legate de examenul de Evaluare, de Bacalaureat, de modul lor de organizare, de felul cum au fost combinate anumite materii, ca probe la examene, ori de managementul instituțiilor de învățământ care sunt confesionale, unde există o relație de mentorat între profesor și student. Prin noua lege va fi eliminată această relație, punându-se semnul egalității între cei doi, a subliniat Alin Coleșa.

În aceeași conferință de presă, o membră AUR, Elisabeta Iosipescu, a precizat că a inițiat o petiție pentru locurile de parcare din zona Sălii Sporturilor Horia Demian și Parcul Iuliu Hațieganu. „Am început acest demers deoarece de când s-au început lucrările acolo, este un haos total, mai ales în timpul săptămânii, neexistând locuri de parcare în zonă. Nu știu de ce și cum s-a făcut acest proiect, având în vedere că sunt patru instituții mari iar capacitatea acestora necesită locuri de parcare, iar pe strada Pandurilor se dau amenzi.

(…)De aceea, am pus mai multe soclicitări aici, cu efect temporar cum ar fi să se elimine acel indicator de oprire interzisă pe timpul lucrărilor ca lumea să poată parca pe strada Pandurilor, să se mute stâlpii de iluminat de pe mijloc pe lateral, astfel încât să se poată face locuri de parcare și funcționalitatea spațiului în viitor să fie și pentru o piață sau parcări. Am mai solicitat lărgirea unei căi de acces în această parcare astfel încât autocarele să poată vira. În ce privește solicitările cu efect permanent am cerut să se facă în viitor o parcare subterană, iar după aceea se poate face și zonă pietonală”, a spus aceasta.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut