Lector UBB, reținut de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Rudolf Cristian, lector universitar în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca – Centrul Universitar Reşiţa, pentru luare de mită, în formă continuată, acesta fiind acuzat că cerea masteranzilor bani pentru promovarea examenelor.

Acesta urmează să fie prezentat, marţi, Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, în zilele de 11, respectiv 16 februarie 2023, suspectul Rudolf Cristian ar fi pretins de la 25 de masteranzi mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuţiilor lui de serviciu (promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina „Evoluţia şi dezvoltarea Uniunii Europene”) sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuţiilor de serviciu de cadru didactic.

Concret, suspectul ar fi pretins de la fiecare masterand 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă, 1.200 euro pentru promovarea aceluiaşi examen cu nota maximă, 50.000 lei pentru cursurile de doctorat, precizează DNA într-un comunicat transmis AGERPRES.

În contextul menţionat, la data de 18 februarie, Rudolf Cristian ar fi şi primit sumele de 1.000 euro şi 3.000 lei, iar în data de 20 februarie ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea IGPR – Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut