Laptopuri cu conexiune la internet pentru studenții UBB cu bursă socială

Universitatea Babeș-Bolyai a semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, un contract de finanțare în cadrul Programului Operațional Competitivitate, pentru implementarea unui nou proiect care vizează achiziționarea a 2.000 de laptopuri cu conexiune la internet inclusă, pentru 2.000 de studenți beneficiari de bursă socială sau bursă socială ocazională. Contractul de finanțare, în valoare totală de 7.265.695 lei, a fost semnat cu Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale.

Conform celor declarate de prof. univ. dr. Dan Lazăr, prorectorul responsabil cu finanțarea, digitalizarea și relația cu studenții, proiectul vine ca răspuns la nevoia de a asigura accesul studenților UBB care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale și burse sociale ocazionale, la activitățile didactice în mediul on-line, în contextul epidemiologic actual. Totodată, are ca scop secundar și creșterea utilizării tehnologiei în procesul educațional.

„Criza pandemică mondială a scos la iveală multiple decalaje inclusiv în rândul studenților UBB, subliniind nevoile diverse ale acestora pentru a putea face față corespunzător noilor provocări generate de necesitatea de a se conecta la mediul on-line.  Este adevărat că ne dorim reînceperea anului universitar în format clasic, dar în egală măsură ne dorim ca studenții noștri să se bucure de măsurile de digitalizare implementate în ultima perioadă în cadrul universității noastre”, declară managerul proiectului, prof. univ. dr. Dan Lazăr.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, subliniază că „acest proiect se încadrează într-un context mai larg, UBB asumându-și statutul de universitate românească world-class (QS*****) care promovează excelența, dar care, ca instituție publică, „este sensibilă și la nevoia de incluziune”. În același context – amintește prof. dr. Daniel David -, UBB a mărit, din resurse proprii, numărul burselor sociale, „pentru a ajuta toți studenții care îndeplineau criteriile minimale pentru obținerea unei burse socială să facă mai bine față pandemiei”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut