Lămâi cu pesticide la Carrefour și Profi

Un anunț al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că în magazine ale rețelelor Carrefour și Profi au fost identificate lămâi cu conținut de pesticide, aceaste fiind retrase de la comercializare.

Conform ANSVSA, Carrerfour a dispus retragerea de la comercializare a lotului 75416 de lămâi – Turcia, furnizor Andros Stil SRL, deoarece a constatat depășirea valorilor admise de reziduuri de pesticide. Carrerfour recomandă persoanelor care au achiziționat lămâi din lotul menționat să nu le consumne și să le readucă în magazinele de unde le-au cumpărat, până în data de 17 martie.

Din același motiv, și retailerul Profi a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienți a lămâilor din lotul 75416 dar și a produsușlui lămâi la plasă 500 g – Turcia, lot 75561. Și Profi recomandă persoanelor care dețin produsele amintite să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin până în 17 martie, urmând să primească în schimb contravaloarea lor.

Menționăm că pesticidele sunt produse chimice folosite pentru combaterea dăunătorilor plantelor și a produselor agricole stocate, precum și pentru combaterea vectorilor biologici ai bolilor omului și animelelor, iar multe pesticide sunt toxice și pentru om.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut