Lacul vindecător de la Turda

Băile Turda au dobândit statutul de stațiune balneoclimatică în baza Hotărârii Guvernului nr. 926 din 8 decembrie 2016 pentru completarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1016/2011 privind acordarea statutului de stațiune balneară și balneoclimatică pentru unele localități și areale care dispun de factori naturali de cură.
Exploatarea potențialului balnear al Turzii a început încă din secolul al XIX-lea când, la inițiativa şi stăruința doctorului Iosif Hanko, a fost înființată stațiunea balneară de la Turda, astăzi Băile Turda.

Ștrandul Durgău completează mixul de sănătate și relaxare oferit de Salina Turda. O alternativă balneară și de petrecere a timpul liber, atât în vacanțe, cât și în zilele călduroase de vară.

În familie, cu prietenii, la orice vârstă, Ștrandul Durgău este o opțiune binevenită pentru toți cei care doresc să fie mai sănătoși apelând la remedii naturale.

Staţiunea, care a devenit cunoscută în Europa următoarele afecțiuni: reumatismale cronice degenerative (artroze ale coloanei vertebrale, șold,genunchi, picior); reumatismale inflamatorii cronice stabilizate biologic (poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artrita psoriazică); afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinite, tenosinovite, bursite); afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor; afecțiuni neurologice cronice periferice (leziuni de nervi periferici).

Cu privire la nămolurile sapropelice indicațiile terapeutice, în cura externă, sunt următoarele: stări preartrozice (tratament profilactic) în profesiuni cu risc artrozic; reumatism degenerativ; stări alergice după reumatism articular activ sau infecțios de focar; reumatism abarticular; afecțiuni ale sistemului nervos periferic; sechele musculo-articulare după traumatisme; afecțiuni ginecologice.

Ștrandul Durgău vă puteți bălăci până seara la ora 21.00, cu ultimul acces la ora 20.00!

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut