Lacul „Sărătura” din Gherla, luat cu asalt de tineri

Dacă până acum lacul sărat „Sărătura”, cunoscut mai ales datorită nămolului de mare valoare terapeutică, de pe dealul Brădet, de la marginea municipiului Gherla, a fost exploatat numai și numai de oamenii în vârstă suferind de reumatism, în prezent este frecventat și de tineri.

O inițiativă venită din partea a doi tineri pasionați de muzică a adunat, zilele trecute, lumea, și mai ales amatorii de distracție. „Șueta” s-a numit primul eveniment muzical, organizat în aer liber, după o lungă perioadă de restricții Covid. Robi a.k.a. 4Shadow și Rareș a.k.a. Uplift au pregătit un program pentru cei care s-au săturat să stea în case, mai ales la sfârșit de săptămână. Concertul nu și-a propus să fie unul cu pretenții. Organizatorii au vrut să testeze în această fază reacția publicului, astfel încât în viitorul apropiat să găsească o variantă de eveniment care să fie pe placul cât mai multora, atât în ce privește locația, amenajarea, facilitățile puse la dispoziție, cât mai ales muzica.

Lumea a răspuns pozitiv invitației, astfel că la miezul nopții, în parcarea de la Sărătură se aflau peste 100 de persoane. Dar, în cele 8 ore de program, mult mai mulți au venit, și doar din curiozitate, să vadă ce se întâmplă. Accesul a fost gratuit. Interesul a fost atât de ridicat, încât unii au făcut pe jos drumul până la microstațiune, iar taxiurile au făcut curse non-stop până la locul de petrecere. Vremea fost foarte bună, iar unii, mai încinși, nu și-au refuzat plăcerea de a face o baie în apa sărată.

Cei doi DJ care au întreținut atmosfera spun că au primit reacții pozitive, că au avut parte de public venit chiar și din împrejurimile orașului sau chiar și din Cluj-Napoca, și că au primit sugestii și chiar propuneri de colaborări, pe viitor.

În această vară, la „Sărătura” din Gherla vor mai avea loc și alte manifestări artistice dedicate tinerilor, peisajul frumos și aerul curat atrăgând sute de amatori ai muzicii, dornici de a se distra după lunga perioadă de restricții din cauza pandemiei.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut