Lacul de agrement în atenţia edililor gherleni

În această perioadă caniculară administraţia locală din Gherla se preocupă zi de zi de asigurarea unui climat natural sănătos populaţiei.

Avînd în vedere că fostul Armenopolis dispune de un minunat parc (cum puţine oraşe au în ţara noastră), edilii urbei a luat măsurile necesare exploatării la maximum a resurselor naturale de care dispune această adevărată oază de verdeaţă şi linişte. După ce, la începutul verii, s-a finalizat amenajarea frumosului lac din mijlocul parcului, zilele trecute cei 19 consilieri gherleni au elaborat  un proiect de hotărîre prin care s-au stabilit  tarifele la hidrobicicletele din dotare. Astfel, plimbarea timp de 15 minute costă 2 lei de persoană, iar pentru 30 minute se plătesc 3 lei de  persoană.

La mijlocul lacului se află şi o fîntînă arteziană, un punct de atracţie mai ales pentru copii.

Zilele trecute, primarul Marius Sabo şi viceprimarul Ioan Neselean au analizat la faţa locului  posibilităţile de extindere a zonelor verzi din împrejurimile parcului mare, toate problemele edilitar-gospodăreşti fiind discutate în cadrul şedinţelor Consiliului Local. Ţinînd cont de temperaturile mari, pe toată durata zilei maşina de stropit de la SC ADP SA (fosta RADP) udă atît aleile, cît şi zonele verzi.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie