La Șoimeni, „copilărie binecuvântată într-o vacanță activă”

Copiii din satul Șoimeni, îndrumați de părintele paroh Andrei Misaroș și doamna învățătoare Andreea Misaroș au petrecut o săptămână din vacanța de vară altfel decât în mod obișnuit.

În perioada 9-15 august, în fiecare zi, între orele 17:00 – 20:00, s-a desfășurat prima ediție a proiectul „Școala de vară”, sub genericul „Copilărie binecuvântată într-o vacanță activă”. În fiecare zi activitățile au început cu un program de rugăciune. Zilnic s-a servit câte o gustare (plăcinte, gogoși, pizza, mâncare gătită, dulciuri, etc).

Activitățile desfășurate au cuprins ateliere de: cateheză, cântece și poezii religioase,  jocuri de cunoaștere, jocuri sportive,, ateliere de creație, colaje, cusături pe etamină, pictură pe sticlă și o excursie pe piatra Șinteului. O echipă de patru medici  stomatologi de la clinica AnaDent Kids din Cluj au prezentat copiilor, într-un atelier, câteva informații despre igiena orală, iar la final copiii au primit din partea lor periuțe de dinți, diplome și alte surprize.

În fiecare seară copiii au participat la slujba Paraclisul Maicii Domnului, unde au preamărit cu multă evlavie și emoție pe Maica Domnului.

Duminică, 15 august, în ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului, devotamentul tinerilor a fost răsplătit cu diplome, un tricou personalizat și dulciuri.

Școala de vară s-a dovedit a fi un real succes, elevii exprimându-și dorința de a participa cât mai des la acest gen de activități.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut