La Iclod s-a deschis poarta sufletelor

Iclozenii s-au respectat şi la sfârşitul acestui an participând, cu mic, cu mare, la tradiţionalul spectacol de colinde purtând genericul „Larg deschideţi poarta sufletelor voastre, N-am venit să cerem, am venit să dăm”.

Sute de localnici, dar şi de mulţi gherleni au fost prezenţi la ediţia a X-a, desfăşurată în sala mare a Centrului Cultural, o frumoasă realizare a edililor. O sală spaţioasă şi cu o scenă bine dotată, cum multe oraşe nu dispun, i-a primit cu ospitalitate pe spectatorii dornici de a savura sosirea noului an în compania muzicii şi dansului.

Organizată de Primăria comunei Iclod şi Asociaţia Culturală „Dansatorii de pe Someş” manifestarea s-a bucurat de un număr mare de solişti de muzică populară, în frunte cu cunoscutul interpret Marius Ciprian Pop, care au oferit un program bogat. Alături de domnia sa au mai cântat Roxana Suciu, Larisa Gurzău, Bogdan Găbudean, Roş Binca, Raul Oltean şi Ioana Maria Câmpean, cunoscuţi de publicul local şi prin evoluţiile lor la ediţiile trecute. Din repertoriul serii nu a lipsit nici muzica corală susţinută de Corul „Sf. Nicolae” al Bisericii Ortodoxe din localitate. De mare succes s-a bucurat programul folcloric prezentat de grupul „Tradiţii Ormănene”, condus de Aurora Cozma. Multe aplauze au primit și jucăuşii Asamblului „Dansatorii de pe Someş”, coordonat de Emil Bodea. Majoritatea tinerilor provin din comuna Iclod, unde în ultimii ani s-a format o adevărată şcoală de dansuri populare.

Cei prezenţi la spectacol au fost salutaţi de primarul Emil Pârţoc, care a urat tuturor iclozenilor un An Nou Fericit, cu bucurii şi sănătate.

Un final de an cât se poate de potrivit în localitatea de pe Someş, unde şi în 2022 s-au realizat mult lucruri frumoase, de care am amintit şi în paginile ziarului nostru în ultimele 12 luni.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut