La Gherla vaccinarea decurge în condiții bune

Primăria Municipiului Gherla a avut o idee foarte bună când a hotărât înființarea centrului de vaccinare în clădirea Liceului Teoretic în Limba Maghiară „Kemény Zsigmond”, de pe strada Fermei, unde în moderna sală de sport sunt create condiții dintre cele mai bune desfășurării acțiunii de vaccinare contra Covid-19.

Având în vedere că este vacanță, în această activitate deloc ușoară sunt angrenate și cadrele medicale ale școlii, dar și profesorii. Până în prezent acolo totul este în regulă. De la debutul etapei a II-a au fost vaccinate 530 de persoane. S-au prezentat la acest centru și cetățeni din alte localități, chiar și din județele vecine, dar și gherlenii au fost trimiși în alte orașe, la Târgu Lăpuș, în Maramureș, de exemplu.

Necazul este că Gherla primește zilnic doar 60 de vaccinuri, având în vedere că din cele patru cabinete din dotare funcționează doar unul. Dacă ar fi disponibile toate cele patru, cetățenii municipiului de pe Someș ar primi 240 de vaccinuri.

Toată acțiunea de imunizare din localitate este suportată de Primărie, care asigură și dotarea. Adică, deocamdată totul este „sponsorizat” din bani  publici, asta a spus, zilele trecute, într-o emisiune radiodifuzată, și primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan. În ceea ce privește suplimentarea vaccinului, Primăria a făcut mai multe solicitări către Direcția de Sănătate Publică pentru a primi noi doze. Se așteaptă sosirea acestora, ținând cont de numărul limitat de vaccinuri pe care le au la dispoziție. Până acum, la Gherla, la nimeni nu s-au înregistrat reacții alergice, ceea ce este un semn bun.

În municipiul Gherla, buna derulare a vaccinării anti-Covid-19 este „supervizată” de viceprimarul Paul Măhălean, aflat la datorie de dimineața până după-amiaza, târziu. De asemenea, oamenii sunt informați asupra necesității vaccinării, mai ales pensionarii au mare nevoie de sprijinul administrației locale în conștientizarea importanței acesteia, iar edilii gherleni asta fac, în aceste zile.

Sz.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut