La Gherla se asfaltează în zona centrală

Primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan se ține de cuvânt și ceea ce a promis la începutul anului, acum și pune în practică. Ne referim aici la reabilitarea străzilor din zona centrală a orașului, care arătau mai rău ca ulițele de la periferie.

De câteva zile această parte al municipiului este un adevărat șantier. Prin grija Primăriei  a început asfaltarea pe tronsonul Piața Gării – strada Avram Iancu – strada Dragoș Vodă – strada Gheorghe Șincai, până la intersecția străzii 1 Decembrie 1918. Pe străzile respective circulația mașinilor este interzisă, ceea ce creează disconfort în zonă, dar populația trebuie să înțeleagă că numai astfel se pot executa lucrările planificate.

Zilele trecute, angajații firmei care realizează investiția au lucrat la frezarea carosabilului, urmând ca în perioada următoare să înceapă asfaltarea. A fost mare nevoie de aceste lucrări edilitare, fiindcă în ultimii ani pe străzile respective s-au efectuat doar plombări, care nu au rezistat circulației intense. În sfârșit, cineva s-a gândit și la utilitatea acestor investiții, care vor continua toată vara și pe alte artere din centrul orașului.

De asemenea, se află în derulare reproiectarea loturilor de străzi planificate pe acest an (de fapt, pe… 2019!?). Soluția: asfalt + piatră  cubică + pavaj. Sunt străzi unde lucrările de reabilitare au fost abandonate de firmele care au câștigat licitația, iar în prezent reproiectarea investiției este în derulare. Așa se întâmplă în cazul străzii Ștefan cel Mare din centrul urbei, unde nu se poate circula în condiții civilizate din cauza gropilor, iar în timp de ploaie (cum a fost zilele trecute), nici cu bacul nu se poate trece… Mai  sunt și alte străzi, unde lucrările de modernizare au fost abandonate!

Administrația locală încearcă să mai repare ce în ultimii ani au stricat alții, dar totul se  va face din mers. Anii trec, însă locuitorii orașului de pe străzile respective rabdă în continuare. Întrebarea este: până când?!

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut