La Gherla s-a vaccinat şi un pensionar de 105 ani!

În municipiul Gherla, printre cei care s-au prezentat la începutul acestei săptămâni în sala de sport a Liceului cu predare în limba maghiară „Kemény Zsigmond”, de pe strada Fermei, s-a aflat şi decanul de vârstă din localitate, profesorul pensionar Iosif Rus, care toamna trecută a împlinit frumoasa vârstă de… 105 ani!

Domnia sa este cetăţean de onoare al municipiului Gherla şi a dorit neapărat să fie imunizat împotriva acestui virus necruţător. Exemplu de urmat şi de alţii!

Iosif Rus a lucrat peste 60 de ani în domeniul artei şi culturii gherlene, făcând parte din formaţiile muzicale ale Casei de cultură. În anii 50-60, în cadrul Clubului copiilor Gherla a condus o orchestră semisimfonică formată din 30 de elevi, cu care a câştigat premii atât la nivelul judeţean (pe atunci regional), cât şi naţional. Un adevărat om de cultură, care, iată a ajuns la o vârstă venerabilă şi care luptă în  continuare pe frontul pandemiei, dovedind responsabilitate în cadrul acţiunii de vaccinare.

În cadrul etapei a II-a a vaccinării, la Gherla, în prima zi au fost imunizate 60 de persoane. Până în prezent nu au fost semnalate nereguli sau alte probleme. În cele patru cabine amenajate în incinta sălii de sport a şcolii gherlene, zilnic se pot vaccina 240 de persoane. Majoritatea cetăţenilor care s-au prezentat în primele două zile ale etapei a II-a au fost pensionarii şi cei cu boli cronice. Toată acţiunea este coordonată şi supravegheată de viceprimarul municipiului Gherla, Paul Măhălean.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut