La Cluj-Napoca, solidaritate și prin muzică, cu Ucraina

Spectacolul Evgheni Oneghin programat vineri, 4 martie, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, va fi înlocuit cu evenimentul The Armed Man: Misă pentru pace, de Karl Jenkins, realizat în parteneriat umanitar cu Filarmonica de Stat din Oradea.

„Cu afecțiune față de poporul ucrainean, aflat într-o suferință pe care cuvintele nu ajung să o descrie, ne îndreptăm gândurile către un mesaj pe care ne dorim atât de mult să îl transmitem tuturor: „Mai bună e pacea decât războiul”! Astfel, spectacolul Evgheni Oneghin, programat vineri, 4 martie, va fi înlocuit cu evenimentul The Armed Man: Misă pentru pace, de Karl Jenkins. În cadrul acestui spectacol ne alăturăm celor care susțin financiar cauza persoanelor afectate, și astfel lansăm invitația la contribuirea strângerii unor fonduri bazate pe donație, iar noi ne vom asigura că ajutorul ajunge la cei aflați în nevoință” – anunță Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Lucrarea vocal-simfonică The Armed Man: A Mass for Peace, a compozitorului galez Karl Jenkins, relevă dureroasele consecințe ale războiului, tocmai cu scopul de a sublinia beneficiile și necesitatea păcii. „Noi o vom privi acum ca un semnal pentru întreaga societatea care, uneori, rămâne scufundată în indiferență. Iar pentru că în aceste momente activitatea Operei este însoțită mereu de gândul la suferința poporului ucrainean, clădirea instituției va fi luminată duminică, 27 februarie, și vineri, 4 martie, în culorile steagului Ucrainei” – adaugă sursa citată, amintind mesajul Misei: „Mai bună e pacea decât războiul” și invitând la o „unire a gândurilor” pentru pace.

Biletele pentru evenimentul din 4 martie sunt puse în vânzare pe site-ul www.bilete.ro precum și la Agenția de bilete a Operei.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut