La Cluj, 36 de candidați nu s-au prezentat la prima probă scrisă a Bacalaureatului

Prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, proba scrisă la Limba și literatura română, s-a desfășurat, la Cluj, fără incidente.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, la probă au fost prezenți 3.675 de candidați, iar 36 candidați nu s-au prezentat. În județul Cluj nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

La nivel național, prezența la proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul examenului național de Bacalaureat, care s-a desfășurat luni, a fost de 98%.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, nu s-au prezentat 2.453 de candidați, iar 39 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Marți, 21 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie / candidați înscriși la această probă: 119.410), iar miercuri, 22 iunie, proba la alegere a profilului și specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/ transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/ transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut