Kelemen Hunor: UDMR va avea congres pe 17 septembrie

Congresul UDMR va avea loc pe 17 septembrie, la Sângeorgiu de Mureş, a anunţat vineri preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor.

„Conform statutului nostru, trebuie să organizăm congres din doi în doi ani. Ultimul congres l-am avut în 2019, deci în anul 2021 trebuie să organizăm un congres. Acest lucru se va întâmpla în acest an. (…) Am luat decizia să avem congres pe 17 septembrie, la Sângeorgiu de Mureş, lângă Târgu Mureş”, a spus Kelemen Hunor, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa Consiliului Permanent al UDMR.

El a precizat că la congres vor participa 846 de delegaţi, dintre care 416 din forurile interne ale UDMR, iar 430 vor fi aleşi.

Coordonatorul pregătirii congresului a fost desemnat preşedintele executiv al UDMR, Balazs Attila.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a mai afirmat că membrii din conducerea formaţiunii sale sunt mulţumiţi cu faptul că Uniunea a intrat la guvernare.

„Au trecut 150 de zile de când acest Guvern este în funcţiune. Astăzi am avut o dezbatere în CRU şi cu toţii am fost de acord că a fost o decizie absolut bună şi chiar firească să intrăm în această coaliţie şi să participăm la guvernare împreună cu PNL şi USR PLUS”, a afirmat Kelemen Hunor.
El s-a declarat mulţumit şi de activitatea miniştrilor UDMR.

„În această perioadă de 152 de zile de când această echipă este la guvernare am luat decizii importante, am pregătit decizii importante şi sunt convins că în ceea ce priveşte PNRR, cât şi lupta împotriva COVID, rezultatele sunt bune. Sunt multe, multe alte decizii de etapă pe care noi le-am luat şi cu care eu sunt mulţumit. Sunt mulţumit cu echipa noastră guvernamentală, cu miniştrii UDMR, fiecare are o performanţă bună, iniţiative bune şi chiar în ceea ce priveşte reformele, merg într-o direcţie potrivită”, a mai spus Kelemen Hunor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut