Kelemen Hunor spune că situaţia lui Lucian Bode nu are legătură cu aderarea la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a declarat că situaţia ministrului de Interne, Lucian Bode, referitoare la teza sa de doctorat nu are legătură cu procesul de aderare a ţării noastre la spaţiul Schengen.

„Nu vreau să comentez această chestiune, suntem colegi, dar există şi un proces pe rol, nu voi comenta. Eu pur şi simplu nu înţeleg aceasta goană după titlul de doctor, parcă ar fi un titlu nobiliar. Nu înţeleg, nu vreau să comentez, va rezolva domnul Bode probabil cum ştie el mai bine”, a declarat Kelemen Hunor la TVR Info.

Întrebat cum ar putea să încurce situaţia lui Bode aderarea la Schengen, liderul UDMR a spus: „N-are nicio treabă chestia asta cu spaţiul Schengen, nu domnul Bode intră în spaţiul Schengen, acum haideţi să nu încurcăm foarte tare borcanele în cămară. Dacă ar fi vorba să intre pe persoană fizică domnul Bode, atunci poate că ar fi o problemă, dar nu domnul Bode, pe persoană fizică, intră în spaţiul Schengen”.

Potrivit vicepremierului, „lucrurile nu sunt legate”.

„Haideţi să nu personalizăm lucrurile. Când e vorba de statul român, atunci lucrurile stau într-un fel, când e vorba de o persoană, indiferent cine e acea persoană, e responsabilitatea persoanei respective, ceea ce a făcut sau ceea ce va face. Dar nu încurcă lucrurile, că nu domnul Bode caută pe persoană fizică să intre în spaţiul Schengen”, a transmis liderul UDMR.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că sintagma „profund viciată” privind teza sa de doctorat este o apreciere subiectivă a Comisiei de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai, o „judecată de valoare goală de semnificaţie academică, cât timp normele au fost respectate” şi că va merge înainte în instanţă deoarece cazul său a „depăşit limitele legii, dar şi ale raţiunii”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut