Kelemen Hunor, despre moţiunea de cenzură a PSD: „E un instrument constituţional; va pica şi mergem mai departe”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că nu e nicio problemă dacă PSD va depune o moţiune de cenzură, pentru că aşa e democratic şi constituţional, dar consideră că aceasta nu va trece la vot.

„E un instrument constituţional, şi noi am depus în fiecare sesiune parlamentară câte o moţiune şi dacă nu aveam şanse. Eu înţeleg acest lucru, e aproape obligatoriu pentru opoziţie să depună o moţiune de cenzură, indiferent dacă sunt sau nu sunt şanse. Este o modalitate de a controla majoritatea, de a critica Guvernul. Deci, din acest punct de vedere, nu există nicio problemă. Va pica, mergem mai departe”, a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat că cel mai probabil va mai fi o moţiune de cenzură şi în ultima parte a anului în curs.

„Dar va exista o moţiune de cenzură şi în sesiunea de toamnă. Acum putem anunţa deja că va exista undeva spre sfârşit de noiembrie, început de decembrie, cum ştiam încă din ianuarie că va exista în iunie o moţiune de cenzură, şi în fiecare sesiune va exista o moţiune de cenzură. Nu e nicio problemă, e corect, e democratic, e constituţional. Va pica şi mergem mai departe”, a menţionat preşedintele UDMR.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut