Județul Cluj, al doilea în privința ratei de vaccinare la nivel național

Municipiul Bucureşti rămâne pe primul loc la rata de acoperire vaccinală 35,7% din populaţia rezidentă şi 42,43% din populaţia eligibilă, fiind urmat de judeţul Cluj cu 32,77% acoperire vaccinală din populaţia rezidentă şi 38,6% din populaţia eligibilă, a declarat marţi şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă. Judeţul Sibiu completează podiumul, cu  26,2% rată de acoperire vaccinală în populaţia rezidentă şi 32% în populaţia eligibilă. Urmează judeţul Braşov, 25,4% rată de acoperire vaccinală în populaţia rezidentă şi 30,9% populaţia eligibilă şi judeţul Timiş, 24,8% rată de acoperire vaccinală în populaţia rezidentă şi 29,5% rată de acoperire vaccinală în populaţia eligibilă. Potrivit şefului CNCAV, pe ultimele locuri sunt judeţul Neamţ, cu 13,35% rată de acoperire vaccinală din populaţia rezidentă, cu 16,9% rată de acoperire vaccinală în populaţia eligibilă, judeţul Bacău, cu 12,65% din populaţia rezidentă şi 15,5% populaţie eligibilă, judeţul Giurgiu, cu 12,49 % populaţie rezidentă şi 14,8% populaţie eligibilă, judeţul Botoşani, cu 12,2% populaţie rezidentă şi 14,9% populaţie eligibilă, judeţul Suceava, cu 11,4% la populaţia rezidentă şi 14,2 % populaţie eligibilă. Numărul centrelor de vaccinare active la nivel naţional, cu toate cele patru tipuri de vaccinuri, este de 987. „Bilanţul centrelor de vaccinare care sunt active la nivel naţional: în total sunt 987 de centre, cu toate cele 4 tipuri de vaccinuri, cumulând un total de 1.461 de fluxuri, din care centre active Pfizer – 706, cu 1.099 de fluxuri, mai sunt încă 38 de centre care au listă de aşteptare. Centre active care primesc vaccin de la compania Moderna – 130, cu 157 de fluxuri din care două mai au listă de aşteptare. Centre active care primesc vaccin de la compania Astra Zeneca – 148, cu 201 fluxuri, iar în 21 de judeţe vor fi deschise chiar din cursul acestei zile, au început să funcţioneze 41 de fluxuri cu vaccinare cu vaccin de la compania Johnson&Johnson, pe lângă ce se vaccinează în cabinetele de medicină de familie. De asemenea, vor fi distribuite doze şi către centre mobile şi către centrele drive-thru”, a informat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

A fost demarată campania de vaccinare în unitățile sanitare

Campania de vaccinare anti-COVID în unităţile sanitare a fost demarată în această săptămână, a anunţat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă. „Din această săptămână, s-a demarat campania de vaccinare în unităţile sanitare. Au fost configurate în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor 322 de spitale la nivel naţional. 198 sunt spitale care au avut centre de vaccinare funcţionale, o parte dintre ele au în continuare centre de vaccinare active şi sunt 124 de spitale noi care au intrat în acest demers. Vorbim de circa 367 de spitale, ca număr total de spitale publice de stat la nivel naţional”, a afirmat şeful CNCAV. Potrivit acestuia, în această activitate de vaccinare se pot înscrie şi spitalele private care doresc să îşi imunizeze pacienţii.

„În această săptămână se vaccinează în spitale din judeţele Ilfov, Botoşani, Alba, Gorj, Timiş şi Caraş Severin. De asemenea, sunt şi spitale care deja au vaccinat persoane internate, pacienţi cu boli cronice, cum ar fi Dolj, Sibiu, Bacău, Călăraşi, Brăila şi inclusiv Municipiul Bucureşti”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Peste 1.400 de medici de familie s-au vaccinat

Un număr de 1.403 medici de familie au recepţionat, până în prezent, vaccinuri anti-COVID de la Johnson&Johnson, Moderna şi AstraZeneca. „Etapa de vaccinare prin cabinetele de medicină de familie – la acest moment sunt 1.403 medici de familie care au recepţionat vaccinuri de la companiile Johnson&Johnson, Moderna şi AstraZeneca. Vaccinuri de la compania Johnson&Johnson au recepţionat 1.373 de medici de familie. Au fost distribuite în total 64.905 doze şi au fost deja administrate peste 29.000 de doze de vaccin”, a precizat şeful CNCAV. El a anunţat că un medic de familie din judeţul Botoşani a organizat un mini-maraton de vaccinare în care au fost imunizate 180 de persoane. Potrivit acestuia, în campania de vaccinare prin cabinetele medicilor de familie, care început din 4 mai, 56% dintre imunizări au fost în mediul rural şi 44% în mediul urban. Până pe 17 mai, cel mai mult s-a vaccinat anti-COVID în reţeaua de medicină de familie în Timiş – 2.395 de doze, în Dâmboviţa – 1.543, Călăraşi – 1.523, în Bucureşti – 1.240 şi în Dolj – 1.035.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut