Jazz, picnic, piață cu bunătăți locale și vinuri, în campusul USAMV Cluj-Napoca

USAMV Cluj-Napoca își deschide porțile pentru Festivalul Jazz in the Park (4-5 septembrie), dar și pentru numeroși producători locali, din dorința de a promova produsele autohtone.

În cadrul Funky Market – Piața producătorilor locali, USAMV va participa cu produse provenite de la fermele și stațiunile proprii. Ferma Cojocna va oferi spre vânzare ouă, sana, brânză burduf și caș de vacă bio, iar Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) va participa cu fructe (mure și căpșuni la caserolă, mere, pere, prune), legume (ardei iute bulgăresc, kapia sau gras, roșii de grădină,  dovlecei, vinete, sfeclă roșie, varză kale, roșii cherry mix la caserolă), mușcate, crizanteme și căpșuni la ghiveci, butași mur, plante aromatice (pătrunjel, leuștean, țelină, mentă, salvie, tarhon, oregano), dar și cartofi albi la sac.

De asemeni, USAMV Cluj-Napoca va prezenta spre vânzare și cinci etichete de vinuri produse la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior. Pasionaților de vin le vor fi prezentate două monosepaje (soiuri pure) – Sauvignon Blanc și Traminer Roz -, respectiv trei cupaje, Eruditus și Laureatus (din colecția Academicum) și Amlas (din colecția Aurum Terras). Doritorii vor avea ocazia să afle informații despre vinurile USAMV și să adreseze întrebări specialiștilor universității, în special oenologului Delia Székely, care va fi prezentă în fiecare din cele două zile, între orele 12:00 – 15:00.

Festivalul mai propune, în campusul USAMV, câte patru concerte de jazz și un spectacol de teatru pentru copii în fiecare zi.

Concertele și DJ sets programate în campusul universității, standurile cu produse, precum și zona de picnic sunt localizate în fața Aulei „Mihail Șerban”. Funky Market va funcționa în fiecare din cele două zile, între orele 9:00 – 18:00, iar la cele peste 10 standuri ale producătorilor locali se vor găsi plante aromatice, brânzeturi selecționate, sucuri naturale, fructe uscate, gemuri, siropuri, dulcețuri, ceaiuri, miere sau produse de panificație. Celelalte evenimentele din cadrul festivalului vor începe la ora 11:00.

Accesul în campus, la evenimentele de la finalul săptămânii, este gratuit și se va face doar în baza: unui certificat de vaccinare; unui test RT-PCR negativ (nu mai vechi de 72 de ore); unui test antigen (nu mai vechi de 24 ore); unui certificat medical care atestă infectarea cu SARS-CoV-2 emis cu 15-180 de zile înainte; unui test negativ făcut pe loc (contra cost) – precizează organizatorii.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut