Jazz in the Park, pentru a cincea oară în finala European Festival Awards!

Jazz in the Park, unul dintre cele mai apreciate festivaluri de jazz din Europa, a atins o performanță remarcabilă, ajungând pentru a cincea oară în finala European Festival Awards. Cu 11 ediții în istorie, acest eveniment cultural deosebit a confirmat încă o dată calitatea sa prin includerea în topul celor mai bune 10 festivaluri europene de talie mică. Acest lucru s-a întâmplat pentru a doua oară consecutiv, subliniind statutul său remarcabil în peisajul cultural european.

Denisa Dan, managerul Jazz in the Park, a declarat cu entuziasm: „Nu este prima dată când intrăm în această finală, dar de fiecare dată este emoționant și special. Ediția din acest an a avut o energie aparte pentru noi, echipa de organizare a Jazz in the Park, și tocmai din acest motiv ne-am dorit poate mai mult ca niciodată să ajungem în finală. Mulțumim tuturor celor care ne-au votat și transmitem felicitările noastre tuturor festivalurilor din România nominalizate.”

Câștigătorii competiției vor fi anunțați la gala European Festival Awards, programată să aibă loc la Groningen, în Olanda, pe 17 ianuarie 2024.

Indiferent de rezultatele competiției, Jazz in the Park pregătește pentru anul 2024 două evenimente deosebite care vor încânta iubitorii de muzică și artă. Vara va fi deschisă cu Jazz in the Park Competition, programată între 5 și 7 iulie, în Parcul Central din Cluj-Napoca „Simion Bărnuțiu”. Aflată la a șaptea ediție, competiția se adresează trupelor tinere de jazz din întreaga lume și se desfășoară sub forma unui festival cu acces liber. Cu peste 300 de aplicanți așteptați în 2024, acest concurs oferă o platformă unică pentru talentul emergent din domeniul jazzului.

Finalul verii va fi marcat de Jazz in the Park Festival, programat în perioada 30 august – 1 septembrie, în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. Aflat la a patra ediție în acest parc, festivalul continuă să fascineze atât turiștii, cât și trupele din Europa, aducând în prim-plan o energie specială și o structură de festival aparte. Cu acces la festival pe bază de abonament/bilet și o capacitate limitată la 7.000 de persoane/zi, organizatorii doresc să ofere o experiență intimă și de calitate participanților.

Alin Vaida, fondatorul Jazz in the Park, a subliniat: „Deși e un efort mai mare, structura de a avea două mari evenimente ne ajută foarte mult să ne atingem toate obiectivele. Evenimentul din Parcul Central ne ajută să descoperim tinere talente din toată lumea și să legăm relații noi cu muzicieni, pe când cel din Parcul Etnografic este un răsfăț pentru noi: aici facem tot ce ne dorim, atât pe plan muzical, cât și pe plan organizatoric. Cele două evenimente sunt complementare. Iar pentru public, cele două evenimente reprezintă oportunitatea de a descoperi muzica și de a trăi emoții diferite.”

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut