Itinerariu spiritual de cateheze, în Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla organizează, pe parcursul Postului Mare, un itinerariu spiritual de cateheze care vor fi ținute la Catedrala „Schimbarea la Față” (B-dul Eroilor nr. 10), în zilele de miercuri și vineri, de la ora 19:15, după Sfânta Liturghie a Darurilor mai Înainte Sfințite (celebrarea specifică Postului Mare programată de la ora 18:00).

Tema pastorală a anului 2022, pentru Eparhia de Cluj-Gherla – „Biserica, o familie pentru toți”, este tema generală ce va fi abordată de PS Claudiu, episcop de Cluj-Gherla, pr. Marius Cerghizan, vicar general și de ceilalți preoți conferențiari, și în cadrul catehezelor. În zilele programate – anunță Episcopia de Cluj-Gherla – ei vor explica, fiecare din altă perspectivă, modul în care Biserica este chemată și trebuie să fie o adevărată „casă părintească” în care toți să se simtă în siguranță și în comuniune cu Dumnezeu și unii cu alții.

Meditațiile se înscriu și în tematica parcursului sinodal la care, din inițiativa Papei Francisc, este angajată întreaga Biserică Catolică pentru o perioadă de trei ani (2021-2023): „un drum-împreună, al tuturor, ca o mare familie, călăuziți prin întunericul și încercările lumii moderne de lumina Spiritului Sfânt”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut