Israelul evacuează așezări din zona Fâșiei Gaza

Armata israeliană a anunţat că evacuează aşezări israeliene din zona de frontieră cu Gaza, pe fondul războiului cu organizaţia extremistă palestiniană Hamas, informează duminică agenţia DPA.

Mii de oameni urmează să fie duşi în alte locuri din Israel, a precizat duminică purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Richard Hecht.

Armata a declarat drept zonă restricţionată zona din jurul fâşiei de coastă. Încă opt puncte au rămas în sudul Israelului unde armata căuta posibili atacatori, a spus Hecht. Gardul cu Fâşia Gaza a fost spart în 29 de puncte, toate acestea fiind acum sub control. Potenţialii noi atacatori sunt atacaţi din aer în aceste puncte, potrivit lui Hecht.

Aproximativ 300 de israelieni au fost ucişi în atacul devastator la scară largă lansat sâmbătă de Hamas, care este clasificată organizaţie teroristă de UE, SUA şi Israel. Aproximativ 1.600 de persoane au fost rănite.

Mulţi israelieni sunt ţinuţi ostatici în Gaza, inclusiv femei, copii şi cetăţeni în vârstă. Armata israeliană nu a putut furniza până acum cifre exacte.

„Vom oferi Hamas un răspuns foarte dur după acest atac inuman”, a spus purtătorul de cuvânt al armatei. „Este o dimineaţă groaznică”, a adăugat el.

Potrivit cifrelor militare, printre morţi se numără 26 de militari şi femei, inclusiv un general adjunct şi comandanţi superiori.

Hecht a declarat că instrucţiuni vor fi date populaţiei din Gaza înaintea atacurilor asupra ţintelor Hamas „pentru a evita daune colaterale”. Dar nu va fi nicio evacuare de pe teritoriul palestinian, a precizat el. „Le vom spune să meargă spre nord, să meargă spre sud, să meargă spre est”, a spus el.

În ceea ce priveşte o posibilă ofensivă terestră, purtătorul de cuvânt a declarat că toate opţiunile sunt pe masă. Punctele de trecere a frontierei în Gaza au fost distruse de Hamas, a spus el. „Nu ne grăbim să le redeschidem”, a adăugat el.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut