ÎPS Andrei, despre „minunea” de la biserica ortodoxă din cartierul clujean Zorilor: Să nu ne grăbim cu presupusurile!

„Eu cred că nu trebuie să ne grăbim cu presupusurile”, a declarat luni, mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, răspunzând solicitării ziarului Făclia de a exprima un punct de vedere oficial referitor la așa-zisa minune dintr-o biserică din cartierul clujean Zorilor, în care o icoană a Mântuitorului ar fi lăcrimat.

„Să știți că și-n alte cazuri s-a așteptat, pentru ca lucrurile să poată fi observate și să ne dăm seama dacă efectiv este vorba de o minune sau e vorba de un lucru normal din punct de vedere științific. Eu cred că nu trebuie să ne grăbim. Nu trebuie să ne grăbim! Trebuie să așteptăm. I-am dat acest sfat și părintelui. Dâra aceea care a apărut, să fie ștearsă și dacă va mai apărea și dacă va mai persista, atunci vom putea face o cercetare și să ne lămurim despre ce este vorba. Nu trebuie să ne grăbim așa cum fac unii care n-au în spatele lor toate argumentele. Dumnezeu ne iubește și ne vorbește în multe feluri. Despre icoana noastră de la Nicula știm că a lăcrimat, dar s-a așteptat și acolo ca lucrurile să fie evidente. Cred că așa trebuie și acum: așteptat, să vedem ce se întâmplă. Nu trebuie să ne grăbim! Credința noastră trebuie să fie una luminată, să nu ne grăbim cu presupusurile, până când nu avem o certitudine” – a declarat ierarhul, subliniind, de mai multe ori, că „nu trebuie să ne grăbim”.

Întrebat dacă a fost la biserica din Zorilor, de când cu această „minune”, ÎPS Andrei a declarat că nu a fost, dar și că nu a fost solicitat.

„Nici n-am fost solicitat. Dar o să merg după Crăciun, din proprie inițiativă” – a declarat ÎPS Andrei.

În ultimele zile, presa clujeană și națională a relatat despre o icoană pe pânză a Mântuitorului, aflată într-o biserică ortodoxă din cartierul Zorilor, care ar fi „lăcrimat”, „evenimentul” fiind prezentată drept „minune”.

ÎPS Andrei s-a întâlnit luni cu jurnaliștii clujeni, pentru tradiționalul mesaj de Crăciun.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut