IPJ Cluj: Recomandări pentru efectuarea operațiunilor comerciale în mediul online, în siguranță

Pentru a nu deveni victime ale unor fraude tot mai des întâlnite în mediul online, polițiștii clujeni recomandă cetățenilor ca atunci când navighează pe internet să se asigure că respectiva conexiune este securizată prin HTTPS (pictograma unui lacăt arătând că pagina accesată este securizată) și să evite efectuarea cumpărăturilor pe site-uri care nu utilizează un serviciu de tip full authentification (Verified by Visa / MasterCard Secure Code).

„Nu accesați un link sau o anexă dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat. Verificați adresa de pe care v-a fost transmis mesajul. De multe ori aceasta provine de la un domeniu care nu are legătură cu acea companie.

Evitați plata în avans a bunurilor comandate prin internet de la persoane necunoscute. Folosiți un serviciu de curierat cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire. Plătiți pentru marfă după ce v-ați asigurat că produsul este conform.

În cazul în care efectuați totuși plata online pentru diferite produse, fiți vigilenți când introduceți detaliile cardului de credit sau debit pe internet.

Nu acceptați o tranzacție dacă vi se cere codul PIN. Este firesc să vă fie solicitat codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripționat pe card).

Este mai sigur să folosiți un card de debit dedicat tranzacțiilor on-line, pe care să fie depusă doar suma necesară achiziției.

Nu continuați conversațiile cu presupușii parteneri comerciali pe alte aplicații” – recomandă polițiștii clujeni.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut