IPJ Cluj: 16 kilograme de cannabis descoperite în urma unor percheziții domiciliare

Aproximativ 16 kilograme de cannabis și 600 de grame de cocaină, 2 grindere, 85 de pungi cu urme de substanțe, 233 de pungi prevăzute cu ziplock, goale, un kit, 14.200 de lei, 500 de euro și 400 de dolari au fost descoperite de polițiști în urma unor percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, au pus, joi, 2 iunie, în aplicare două mandate de percheziție domiciliară și 3 mandate de aducere, emise pe numele a trei bărbați bănuiți de trafic de droguri de risc și de mare risc.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada cuprinsă între toamna anului 2021 – vara anului 2022, cei bănuiți ar fi achiziționat, deținut și comercializat droguri de risc și de mare risc consumatorilor din județele Cluj, Mureș și Dolj. De asemenea, la sfârșitul lunii mai 2022, o persoană bănuită, în baza unei înțelegeri prealabile cu o altă persoană, s-ar fi deplasat în Spania, în zona Barcelona, de unde ar fi procurat 13,88 kg de canabis. Drogurile ar fi fost introduse în România prin intermediul unei firme de coletărie cu punct de lucru în Barcelona – Spania, fiind preluate de persoanele bănuite în municipiul Cluj – Napoca” – informează IPJ Cluj.

În urma perchezițiilor, pe numele celor trei, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca aceștia să fie prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de participarea jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut