Iohannis: Nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu doreşte revenirea la starea de urgenţă şi a pledat pentru restricţionarea evenimentelor la care participă foarte multă lume.

„Am discutat aceste chestiuni, fiindcă sperietoarea cu starea de urgenţă este vehiculată cam de multă lume. Şi vă spun încă o dată: nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă. Există măsuri mai puţin dure care au efecte poate chiar mai bune. Cea mai bună prevenţie este masca, distanţa, igiena. Nu avem nevoie să închidem toată ţara pentru a avea un efect de îngrădire. Pentru a purta mască nu este nevoie de stare de urgenţă. În această etapă nu intenţionez să reintroduc starea de urgenţă, dar sunt adeptul măsurilor preventive de tip mască, distanţă”, a spus Iohannis, după ce a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) împreună cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

El a susţinut că evenimentele de tip nunţi, botezuri, serbări ar trebui restricţionate.

„Sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume şi probabil controlul devine mai greu vor trebui restricţionate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv, de tip nunţi, botezuri, serbări, unde nu au fost respectate aceste restricţii şi este posibil ca astfel de întruniri să fie restricţionate”, a arătat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a subliniat că Guvernul ia toate măsurile pentru a nu se ajunge în situaţii critice. De asemenea, el a punctat că nu trebuie luate măsuri „heirupiste” în ceea ce priveşte transformarea unor spitale pentru creşterea numărului de paturi la terapie intensivă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut