Ioan Ovidiu Sabău răspunde acuzațiilor de blat apărute după derby-ul cu CFR: ”Sunt speculații ce nu-și au locul. E o aberație!”

Antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a respins vehement, vineri, toate speculațiile și acuzele de non-combat ce i-au fost aduse după derby-ul Clujului de la începutul acestei săptămâni. ”Este foarte frustrant să auzi așa ceva. Nu cred că la mine în echipă există așa ceva, e o aberație. Nu-mi pot imagina așa ceva, n-am cum. Eu, care am crescut aici, știu ce înseamnă pentru suporterii noștri un asemenea meci”, a spus tehnicianul ”Șepcilor roșii”, care a recunoscut că echipa sa a căzut total din punct de vedere psihic după al doilea penalty comis de jucătorii săi, și, poate, chiar datorită presiunii uriașe pusă pe ei de către fanii echipei.

Pentru U Cluj începe play-outul SuperLigii, iar prima confruntare va avea loc luni, pe Cluj Arena, contra celor de la FC Argeș, un meci de la care Ioan Ovidiu Sabău așteaptă să vadă reacția pozitivă a jucătorilor săi după eșecul usturător cu CFR Cluj.

”În primul rând vreau să mulțumesc fanilor noștri care au venit într-un număr atât de mare să ne susțină la meciul cu CFR. Sigur, suntem foarte dezamăgiți pentru că, în primul rând, ne-am făcut, prin jocurile noastre, prin atitudinea pe care am avut-o, să creadă foarte mult în noi. Au simțit că avem nevoie de ei, au venit, dar n-am reușit să facem un meci bun.

Ne așteaptă acum un alt campionat. Meciul cu FC Argeș, ca toate cele care vor urma, este foarte-foarte echilibrat, nicio echipă nu va ceda. Sunt echipe care s-au întărit, și, la prima vedere, așa cum am mai discutat, toți spun că FC Argeș nu este o echipă importantă, nu e una periculoasă și așa mai departe. Nu e deloc așa. Începem un nou campionat, au și schimbat antrenorul, deci va fi un meci greu. Trebuie să-l pregătim foarte bine.

A fost o săptămână destul de grea pentru noi, după rezultatul cu CFR. Ne-am pregătit, zic eu, destul de bine, și sper, la ora jocului, jucătorii să fie la fel de încărcați cum au făcut-o, de exemplu, la meciul cu Farul, la fel de responsabili și dornici să câștige acest meci. Sper ca, și în continuare, suporterii noștri să fie alături de noi, să ne susțină, avem nevoie de ei, și după acest joc sper să rămână aceeași încredere și același respect pe care l-au arătat față de jucători și față de mine, până la urmă.

Contează foarte mult să începem cu o victorie, pentru că asta își dă încredere, o stare bună, confirmi de fapt că esti o echipă care contează, una care poți juca de la egal la egal cu orice adversar. Așa am și arătat, de fapt, în multe meciuri, am fost echipa care în multe momente am arătat foarte bine și am câștigat respectul și aprecierea tuturor.

Revenind la eșecul CFR, analizând jocul, e clar că după acel penalty primit am căzut total, pentru că până prin minutul 25, până la acel penalty, noi am avut ocazia mare de gol prin Bic. A fost așa un joc de așteptare, de tatonare, o echipă a CFR-ului destul de crispată, tensionată, nu-i ieșea jocul, dar după acel gol totul s-a schimbat. La al doilea gol, efectiv am căzut total din punct de vedere mental. N-am mai luptat suficient, a venit apoi al doilea 11 m, iar a doua repriză ce a însemnat… CFR Cluj a făcut un joc foarte bun, dar, am și spus-o după  meci, cu noi arătând foarte rău. Asta nu înseamnă că CFR nu e o echipă puternică, cu experiență, o echipă tare, una cu care dacă nu joci fotbal , dacă te iei la luptă cu ei, pierzi. Noi n-am avut, în unele momente, tocmai curajul să jucăm, să ținem de minge, să pasăm. Ei au controlat jocul, au câștigat duelurile unu la unu.

S-au făcut greșeli de copii, tensiunea și presiunea care au fost la acest joc i-au determinat să facă acele greșeli (penalty-urile, n.red). Îmi dau seama ce e în sufletul lor, la două zile după meci se acuzau pe ei, erau foarte afectați de prestația lor. Să vedem acum reacția lor la meciul cu FC Argeș.

N-ai cum să oprești comentariile negative de după meciul pierdut cu CFR (referitoare la eventualitatea unui blat între cele două formații, n.red). Sunt fel și fel de scenarii, dar așa ceva, și nici pentru că sunt eu aici, nu cred că și-ar permite cineva așa ceva. Astea sunt niște speculații ce nu-și au locul. Efectiv, nici nu-mi pot imagina așa ceva…

Se discută, sunt tot felul de interpretări, probabil se gândesc și la acele penalty-uri, se fac tot felul de scenarii, dar să nu uite (suporterii, n.red) că tot noi i-am făcut să ne respecte și să-i aducem în număr așa mare la stadion. Dar trebuie să acceptăm că pot și și astfel de zvonuri, de interpretări, de scenarii, e o realitate asta. Dar e frustrant, foarte frustrant.

Repet, te poți gândi la asemenea scenarii, dar eu nu cred în așa ceva. Nu cred că la mine în echipă există așa ceva, e o aberație. Nu-mi pot imagina așa ceva, n-am cum. Eu, care am crescut aici, știu ce înseamnă pentru suporterii noștri un asemenea meci. Mă gândesc că mi-aș fi dorit să pierd cu Farul, dar să câștig jocul ăsta. Poate și prea multă dorință face, de multe ori, să joci atât de prost. Și, să nu interpreteze greșit nimeni, nici suporterii, dar poate că i-au încărcat mai mult pe jucătorii de la CFR, iar presiunea prea mare pe noi a dus inclusiv la momentele astea în care să dai într-o minge cu mâna, când altădată ești echilibrat, ești liniștit.

Le-am cerut jucătorilor să creadă în ei în continuare, le-am spus că noi nu suntem acea echipă din meciul cu CFR, că noi putem mult mai mult. Luăm acel meci drept un accident”, a declarat, vineri, Ioan Ovidiu Sabău, la conferința de presă de dinaintea meciului cu FC Argeș.

Pentru acest meci, echipa clujeană nu se va putea baza pe Romario Pires, care va ”sta” 2-3 săptămâni, după accidentarea suferită în Derby de Cluj, iar alți doi jucători, Ovidiu Bic și Lorand Fulop, sunt și eu sub semnul întrebării. În rest, Ioan Ovidiu Sabău are apți toți jucătorii, iar în lot vor apărea și marii absenți ai confruntării din Gruia, Dan Nistor, Alex Chipciu și Ze Gomes.

Partida de luni, de pe Cluj Arena, va începe la ora 21.00

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut