Invitație la fapte bune

Organizația JCI Cluj invită clujenii, în 7 și 8 decembrie, la Târgul de Sărbătoare „ReClothing”, un „eveniment al faptelor bune” în cadrul căruia vor avea parte de sesiuni de shopping sustenabil și de workshop-uri cu stiliști și designeri, iar banii strânși din donații vor fi utilizați pentru cadouri care vor ajunge la zeci de copii din comunități defavorizate și din centre speciale din județul Cluj.

„În cadrul acestui eveniment, zeci de articole vestimentare vor primi o a doua șansă. Proiectul a început ca un pas către diminuarea risipei din domeniul textil, date fiind statisticile îngrijorătoare: industria de fashion e a doua cea mai poluantă din lume, iar 95% din hainele care ajung la gunoi ar putea fi repurtate sau reciclate” – precizează organizatorii.

 “ReClothing e un eveniment în care îmbinăm faptele bune și ideea de sustenabilitate. Ne dorim să le arătăm oamenilor că schimbarea pornește chiar din garderoba lor și vrem să le oferim cadrul necesar în care pot să testeze. În plus, un astfel de eveniment e un prilej de implicare și de a face un gest pentru comunitate”, declară Ioana Pîrlea, VP Marketing JCI Cluj.

Mai mulți designeri români s-au alăturat inițiativei, astfel că participanții la târg vor găsi aici articole semnate de creatori talentați  – de la rochii și paltoane cu un croi aparte, la bluze cu broderii vechi de zeci de ani sau sacouri pictate manual -, dar și piese donate de designerii Laura Ciobanu, Carmina Cimpoeru, Maia Rațiu, Isabela Teodor, Ana Maria Dincă, Miha Cîrlugea, precum și haine din Livada cu Rochii și Atelier de Dor sau din colecțiile LaDonna și KoModa. Nu vor lipsi nici decorațiunile de sărbătoare.

Din banii strânși, JCI Cluj anunță că va pregăti cadouri pentru zeci de copii – jucării și rechizite, haine, produse de igienă sau dulciuri. Voluntarii asociației vor ajunge în comunități defavorizate din Bonțida, Mociu și Cășeiu, dar și în centre de copii din Cluj-Napoca și Turda. Într-n spațiu special amenajat, participanții vor putea pregăti chiar ei un cadou pentru copii, „pentru a-și reaminti ce înseamnă să dăruiești bucurie”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut