Investiții pentru alimentarea cu gaz în Cluj

Compania Delgaz Grid susține că a bugetat pentru acest an investiţii de 915 milioane lei (peste 180 milioane de euro), cu 36% mai mult faţă de anul anterior, acestea fiind cele mai mari din ultimii 18 ani, de la intrarea pe piața din România, ridicând la circa 1,6 miliarde de euro valoarea totală a investițiilor în rețele.

Fondurile se vor îndrepta cu prioritate către modernizarea, extinderea, automatizarea și digitalizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Pentru rețeaua de gaze naturale sunt prevăzute investiţii de 410 milioane lei (83 milioane euro), poentru modernizate conducte şi branşamente de gaze naturale pe o lungime de peste 250 kilometri, modernizarea a 10 stații de reglare-măsurare și înființarea a 10 distribuții noi de gaze naturale în județele Cluj, Iași, Bacău, Satu Mare, Botoșani și Suceava.

Anul trecut, compania a investit 673 milioane lei (136,5 milioane de euro), din care 390 milioane lei (79 milioane de euro) reprezintă valoarea investițiilor în distribuția de gaze naturale. În colaborare cu autorităţile locale au fost înfiinţate opt distribuții noi de gaze naturale în județele Iași, Cluj, Maramureș, Botoșani, Neamț și Sibiu, iar pentru îmbunătățirea calității serviciului de distribuţie au fost modernizate patru stații de reglare măsurare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut