Investiții noi, dar și lucrări continuate, în comuna Cășeiu

Cu ocazia deplasării noastre în comuna Cășeiu, primarul Silviu Boldor ne-a pus la dispoziție lista de investiții pe acest an. Edilul-șef al comunei ne-a dat și lămuririle necesare.

Astfel, lucrări „în continuare” vor fi realizate în cursul anului 2021 în valoare de 11.657.000 lei, iar valoarea lucrărilor noi este de 275.000 lei. Alte cheltuieli de investiții se ridică la suma de 106.000 lei. Dintre lucrările aflate în continuare (adică demarate anul trecut și continuate în lunile următoare) amintim: extinderea sistemului de canalizare ape uzate în satul Coplean,  modernizarea infrastructurii rutiere în toată comuna, modernizare drumuri și străzi în localitatea Cășeiu și construirea a două capele în cimitirele din Rugășești și Coplean. Tot aici se încadrează extinderea rețelei gaze naturale în satele Urișor, Rugășești, Guga, Gârboul  Dejului și Custura.

Nu lipsesc nici obiectivele noi. Începem cu extinderea rețelei de canalizare ape uzate în localitatea Rugășești, tot acolo fiind planificată modernizarea drumurilor. Mai amintim  lucrările de decolmatare și diguire la Valea Sălătriuc și amenajarea de stații de autobuze (care chiar că au lipsit până acum) pe raza centrului de comună, având în vedere că pe acolo trece șoseaua națională Dej – Baia Mare, precum și modernizarea sistemului de calculatoare și periferice,. Pe linia asigurării de utilaje și mașini proprii, Primăria dorește achiziționarea de noi cositoare, buldoexcavator și autoutilitară basculabilă, utilaje de mare necesitate în executarea unor lucrări de bună gospodărire și înfrumusețare a localităților componente ale comunei.

Alte cheltuieli de investiții includ amenajament pastoral și actualizarea PUG comuna Cășeiu. Din programul edilitar-gospodăresc nu lipsește extinderea iluminatului public în cele zece sate componente, valoarea acestei investiții ajungând la 20.000 lei. Nu e mult, dar e necesar.

Unele investiții proiectate pe acest an au fost deja începute, ele încadrându-se în termenele stabilite. La noile lucrări documentațiile sunt întocmite, așa cum procedează an de an edilii comunei Cășeiu.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut