Investiții majore în educația clujeană

Municipiul Cluj-Napoca va beneficia de fonduri europene de 25 de milioane de euro pentru infrastructură educațională de calitate în cartiere. Contractele pentru realizarea acestor investiții menite să ducă la creșterea procesului educațional au fost semnate sâmbătă în Sala de sticlă a primăriei în cadrul unei ceremonii la care au luat parte reprezentanții Ministerului Educației, reprezentanții universităților din Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Alba-Iulia și Târgu Mureș și reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

„Concret, pentru Cluj-Napoca, am semnat astăzi alături de Ministrul Educației, doamna Ligia Deca, contracte în valoare de 21 milioane de euro pentru construirea noului liceu din cartierul Borhanci și supraetajarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din cartierul Mănăștur. Valoarea finanțării din PNRR este de 11 milioane de euro, în timp ce 10 milioane de euro vor fi acoperite din bugetul local” a precizat primarul Emil Boc.

De asemenea, tot sâmbătă, au fost semnate contracte de furnizare în valoare de 3,5 milioane de euro pentru dotarea cu echipamente IT performante a 64 unități de învățământ din toate cartierele Clujului. Aceste dotări fac parte dintr-o finanțare mai mare, de 9 milioane de euro din PNRR, atrasă pentru echiparea corespunzătoare a școlilor din municipiu,

Primarul Emil Boc a prezentat aceste investiții – precum și alte proiecte semnificative legate de dezvoltarea unui sistem educațional la cele mai înalte standarde la Cluj.

Prezentă la eveniment, Ligia Deca, ministrul Educației a declarat că investițiile în universități sunt menite să asigure un spațiu academic echitabil. „Creșterea participării la studiile universitare și combaterea abandonului în rândul studenților au reprezentat câteva dintre principalele priorități în mandatul meu de ministru. Aceste locuri nou-construite sau modernizate vor crește capacitatea căminelor și cantinelor studențești. Alături de spațiile de recreere construite, vom asigura condiții mai bune pentru un număr mai mare de studenți care provin din medii dezavantajate, aceștia fiind principalii beneficiari ai acestor investiții.

Le doresc succes tuturor celor care au proiecte în derulare și vreau să vă reamintesc că mai avem un apel de proiecte deschis la Ministerul Educației tot pentru dezvoltarea infrastructurii universitare, până în 26 iulie, așadar vă încurajez să depuneți proiecte în continuare!”, a declarat Ligia Deca.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut