Investiții în învățământul gherlean

În municipiul Gherla, zilele trecute au fost demarate, în sfârșit, lucrările la noua sală de sport a Școlii Gimnaziale nr. 1 (director prof. Liliana Pop), de pe strada Liviu Rebreanu, un proiect despre care tot se vorbește de 7 ani, dar până în prezent nu se  făcuse nimic.

Este vorba de o unitate de învățământ cu clasele I-VIII inaugurată în anul 1963, cunoscută în tot orașul ca „Școala nouă”. Școală care nu a avut sală de sport, orele de educație fizică fiind ținute într-o… sală de clasă. Curios, este școala cu cea mai bogată și mai apreciată activitate sportivă, an de an echipele de handbal participând cu succes la competițiile județene și naționale, iar la educația rutieră echipajul obținând permanent clasări foarte bune și la faza pe țară, să nu mai vorbim de premiile câștigate la concursurile de orientare turistică. Și toate acestea, într-o școală care nu a avut sală de sport!

Dar, în curând, cei 600 de elevi vor dispune și de o astfel de sală. În curtea instituției s-a deschis șantierul de construcții, muncitorii firmei care realizează investiția muncind zi de zi la fundația sălii și, în ciuda vremii, înaintează într-un ritm alert. Noua sală de sport va avea o înălțime de 8,5 metri la cornișă și o suprafață de 2000 mp, va fi legată cu clădirea școlii printr-un culoar.

Tot în perioada următoare se va mansarda clădirea școlii, la fel un proiect mai vechi, care tot a fost amânat. Acolo vor fi amenajate biblioteca și cabinetul  de consiliere psihologică, sală de festivități, sală de lectură și alte spații educative. Investiții importante în procesul de învățământ gherlean, de care a fost mare nevoie, dar care prin grija Primăriei, iată, prind contur.

La noua sală de educație fizică de la Școala Gimnazială Nr.1 Gherla, în această perioadă se toarnă  beton în cofraje pentru stâlpii de susținere. Dacă nu intervine ceva neprevăzut, sunt șanse ca la mijlocul lunii noiembrie 2021 lucrările să intre în faza de finisaje interioare. Ar fi o mare realizare a edililor gherleni, pentru că în ultimii 30 de ani, în domeniul învățământului, în afara obișnuitelor lucrări de igienizare și zugrăvire nu s-a făcut nimic.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut