Investiții importante în comuna Cășeiu

La sediul administrativ al comunei Cășeiu am rămas plăcut surprins citind mesajul „Primăria Cășeiu vă dorește o primăvară plină de energie, entuziasm și bucurii!”. Asta înseamnă că edilii din localitatea de lângă municipiul Dej doresc numai bine atât populației din cele 10 sate componente, cât și vizitatorilor, cum am fost și noi.

Cu toate că adevărata primăvară se lasă așteptată pe meleagurile someșene, gospodarii care conduc destinele comunei au ieșit la lucru. Primarul Silviu Boldor deja știe ce are de făcut în acest an și aici înțelegem nu numai investițiile planificate. Edilul-șef gândește în perspectivă și își face planurile în contextul strategiei de dezvoltare 2020-2025. Unele capitole din această strategie au și fost realizate, dar unele lucrări au mai rămas și pe lunile următoare.

Astfel, se continuă canalizarea în satul Coplean, iar pe 2021 este prevăzută introducerea apei potabile în localitățile Guga și Sălătruc. Paralel cu aceste lucrări de amploare vor fi realizate modernizări de străzi în toate satele comunei. În ziua deplasării noastre se acționa la reabilitarea de străzi în centrul de comună și la Urișor. În ultima localitate am observat și oameni muncind la curățirea șanțurilor de pe marginea șoselei naționale Dej – Baia Mare. După spusele primarului, astfel de acțiuni gospodărești specifice primăverii au loc în această perioadă și în celelalte opt sate ale comunei.

Cu toate că locuitorii satelor au multe treburi în agricultură – însămânțările, plantatul legumelor etc. – ei își mai găsesc timp și pentru înfrumusețarea mediului în care trăiesc. Și noi am văzut oameni din Cășeiu care zilele trecute au muncit la „văruitul” pomilor fructiferi din livezile din spatele gospodăriilor, unii amenajând zonele verzi din fața  caselor. Deci, este mult de lucru în această perioadă pe raza comunei Cășeiu, unde, totuși, primăvara se lasă așteptată. Zilele trecute acolo a fost și lapoviță, un fenomen meteorologic mai rar întâlnit la mijlocul lunii aprilie. Pomii fructiferi au început să înflorească, ceea ce crește grija harnicilor pomicultori din zonă în condițiile frigului, dar dau de gândit și apicultorilor.

În comuna Cășeiu în ultimii ani s-au realizat lucruri frumoase și în domeniul social. Aproape în toate satele s-au pus la punct căminele culturale, iar la Cășeiu și Rugășești au fost amenajate baze sportive moderne. Trebuie să menționăm comportarea excelentă a echipei de oină a Școlii Gimnaziale Cășeiu (director Cristian Groșan), laureată a mai multor competiții naționale.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut