Investiție majoră la Turda. Fabrică de medicamente de tip greenfield în valoare de aproape 50 de milioane de euro

STADA România, subsidiara din România a grupului STADA Arzneimittel AG, anunță o investiție de 48,3 mil euro într-o fabrică de medicamente ce va fi construită în Parcul Industrial Arieș din Turda. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat.

Noua unitate de producție și ambalare va cuprinde inițial nouă linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an. Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 mp și permite o extindere rapidă a liniilor de producție până la un număr de 12.

Întreaga suprafață a terenului achiziționat este de 100.000 mp și permite de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităților de producție, prin construcția unor noi clădiri, în funcție de cererea pieței și raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

Produsele finite din unitatea din Turda – atât medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și produse farmaceutice eliberate fara prescripție medicală – sunt destinate să deservească cu preponderență piețele din Europa, in care grupul STADA își desfășoară operațiunile.

Termenul de finalizare a unității de producție este prevăzut pentru luna octombrie 2024. Exploatarea facilității presupune formarea unei echipe de 375 de angajați cu o bogată experiență în industria farmaceutică, ce va valorifica moștenirea puternică a regiunii Cluj în acest domeniu.

Investiția în Fabrica de la Turda și parteneriatul cu Guvernul Romăniei arată încă o dată faptul ca STADA nu este doar un partener de încredere pentru autoritățile locale și autoritatile din domeniul sănătății, ci și o companie implicată în dezvoltarea piețelor în care activează. Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Grupul STADA. Este aproape de depozitul nostru din Timișoara, finalizat tot în acest an, aproape de unitățile de producție STADA din Serbia, precum și de laboratorul nostru de testare ce deservește grupul Stada la nivel global. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate piețele europene.” subliniază Mihai Fugarevici, directorul general al STADA România.

Într-un oraș în plină dezvoltare este absolut necesar ca mediul de afaceri să fie unul diversificat, cu servicii de top. Concepția noastră de administrare a comunității în interesul ei, deschide porțile și pentru STADA Group. Apreciem faptul că aduce și aici, la Turda, în cadrul parcului logistic Arieș, o investiție de nivel mondial, la standarde europene recunoscute. STADA Group este compania potrivită la locul potrivit. Orientați spre excelență, STADA este compania alături de care Turda se va dezvolta în continuare atât pe orizontală, cât si pe verticală, iar de asta va beneficia întreaga comunitate.

Ne onoreaza prezența lor în orașul nostru și totodată ne obligă să fim un partener corect și să-i spijinim continuu.” a declarat Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Turda.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut