Investiție în educație – 17 săli de clasă, 10 laboratoare și o sală nouă de sport la Colegiul Tehnic „Ana Aslan”

Primarul Emil Boc anunță că proiectul de modernizare şi extindere a Colegiului Tehnic „Ana Aslan” se apropie de finalizare. Colegiul va avea în total 17 săli de clasă și grupuri sanitare, precum și 10 laboratoare cu specific profesional (coafură, estetică, biologie, fizică şi informatică) dotate la standarde europene. De asemenea, a fost construită și o sală de sport modernă cu gradene, semi-îngropată, urmând a fi dotată pentru nivel competițional.

În ceea ce privește creșterea eficienței energetice, vor fi folosite surse de energie regenerabilă – panouri fotovoltaice (pentru producerea energiei electrice) și panouri solare (pentru producerea de apă caldă) – integrate în sistemul automat de management al consumului (BEMS – Building Energy Management System).

Instalarea unui sistem de management energetic integrat de tip BEMS permite controlul corpurilor de iluminat de tip LED, controlul centralelor termice în condensaţie (cu randamente ridicate) şi respectiv controlul centralelor de tratare a aerului, montate în interior, pentru asigurarea aerului proaspăt în sălile de clasă şi în spaţiile anexe (biblioteca, sala profesorală, birouri).

În prezent sunt în lucru 5 școli cu 4 corpuri noi, 90 de săli de clasă şi laboratoare, 3 săli de sport noi, pentru asigurarea unui proces educațional de cea mai înaltă calitate pentru elevii clujeni.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut