Investiție de peste 2 milioane de euro în liniile de producție de la Sanex

Cifra de afaceri a grupului Lasselsberger Ceramics România, a crescut cu aproximativ 10% în 2020, iar planurile pentru acest an include continuarea investițiilor la fabrica clujeană Sanex.

Grupul Lasselsberger Ceramics România, producătorul plăcilor ceramice marca Cesarom, format din companiile Sanex S.A. și Lassselsberger S.A., a anunțat că a înregistrat în 2020 o creștere a cifrei de afaceri de aproximativ 10% comparativ cu anul precedent, în timp ce profitul grupului s-a dublat.

Potrivit reprezentanților companiei, volumul de gresie și faianță comercializat în 2020 s-a ridicat la aproximativ 8 milioane de metri pătrați, în creștere cu 4% față de anul 2019. Conform datelor companiei, exportul de produse a atins anul trecut nivelul înregistrat în 2019 și reprezintă circa 5% din cifra de afaceri totală. Cele mai dinamice piețe externe pentru companie rămân în continuare Austria, Bulgaria, Cehia, Islanda, Republica Moldova, Suedia și Ungaria.

Este preferată gresia tip parchet

Cele mai solicitate produse din portofoliul Cesarom în 2020 au fost plăcile de gresie porțelanată de format 60 x 30 cm, iar dintre acestea compania a înregistrat vânzări de top cu gresiile de tip parchet, cele care imită cimentul sau cele care imită pietrele naturale precum granitul sau travertinul.

Din datele companiei, românii care au achiziționat plăci ceramice în 2020 au alocat un buget care a variat între 2.500 lei și 3.500 lei în funcție de preferințe, în creștere de la un buget mediu de 1.500 lei înregistrat cu cu un an în urmă. Creșterea bugetului vine ca urmare a măririi suprafețelor placate și a înclinației românilor către produse de o calitate superioară. În topul regiunilor care au generat cele mai multe vânzări anul trecut s-au situat Bucureștiul, Ardealul și Moldova.

Linii automatizate de sortare la Sanex

Pentru anul în curs, compania estimează o creștere a cifrei de afaceri cel puțin egală cu cea din 2020. Lasselsberger Ceramics mizează pe continuarea investițiilor în liniile de fabricație de la fabrica Sanex din Cluj-Napoca, planificând investiții de peste 2 milioane de euro. Acestea vizează creșterea calității produselor, eficientizarea activității logistice în interiorul fabricii, prin două linii complet automatizate de sortare și diminuarea consumului de energie prin implementarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului.

Fabrica Sanex a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger GmbH. În prezent, capacitatea totală de producţie a fabricii se ridică la peste 8 milioane de metri pătraţi anual.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut