Investiție de 55 milioane euro la fabrica Bosch din Jucu

Compania Bosch a inaugurat oficial joi a treia hală de producție în cadrul fabricii de componente electronice auto, situată în parcul industrial Tetarom III din Jucu, investiția totală în această nouă unitate fiind de aproximativ 55 de milioane de euro.

Inaugurarea a avut loc în prezența reprezentanților autorităților naționale și locale, a Consulatului Germaniei în România, a unităților de învățământ și a reprezentanților companiei.

Noua clădire are o suprafață totală construită de 34.500 de metri pătrați. Noua clădire va oferi zone de comunicare și relaxare și spații exterioare amenajate pentru recrere. În plus, angajații beneficiază de acces la două cantine în incinta unității, precum și la terase exterioare. Suprafața totală construită a clădirilor din incinta fabricii – trei hale de producție, două centre logistice, un centru de training, două cantine, două clădiri de gestionare a deșeurilor și alte clădiri anexe – se întinde pe aproximativ 140.000 metri pătrați.

Bosch a introdus în fabrica din Cluj roboți autonomi și automatizați pentru livrarea materiei prime și a instrumentelor necesare la liniile de producție, optimizând costurile și timpul de livrare și pentru a mări timpul de disponibilitate tehnică a echipamentelor. Compania utilizează soluții de inteligență artificială pentru a detecta și remedia posibile deviații în procesul de producție.

În doar opt ani de la deschiderea fabricii am avut o creștere impresionantă. Astăzi, sărbătorim un nou moment important pentru evoluția sa, facilitând producția de componente electronice de înaltă calitate pentru viitorul mobilității”, a declarat Hüseyin Özmeral, director general al fabricii Bosch.

Bosch produce la Jucu unități de control electronice care sporesc siguranța rutieră și confortul șoferilor, cum ar fi unități pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple, pentru asistență la condus și unități de control electronice pentru eBike. Investiția totală, de la deschiderea fabricii în 2013, se ridică la peste 465 milioane de euro. În fabrica din Jucu lucrează în prezent peste 3.100 de angajați, intenția companiei fiind de a face noi angajări.

Deschiderea celei de-a treia hale de producție ne va permite să continuăm crearea de noi oportunități de job-uri, atât pentru specialiști experimentați, cât și pentru tinere talente, aflate la începutul carierei lor, consolidându-ne, astfel, poziția de angajator de top în regiune”, a afrimat Monica Constantinescu, directorul comercial al fabricii Bosch.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut