„Invazie” de viespi, la Gherla

După ce au trecut cu bine peste campania de dezinsecție efectuată pe raza municipiului, edilii gherleni se confruntă cu o altă problemă privind insectele.

Zilele trecute, autoritățile locale au fost alarmate de o situație cu care nu s-au mai confruntat în ultimii ani. Este vorba de apariția masivă a viespilor pe strada Hășdății, unde populația a trăit câteva ore de coșmar. Locatarii blocurilor din împrejurimi au interzis copiilor să iasă pe stradă, dar nici oamenii mai în vârstă nu au fost mai liniștiți.

Intervenția edililor a fost cu succes. Ei au solicitat de urgență specialiștii firmei Besa Pest SRL, care, până la urmă, au reușit să îndepărteze insectele de pe copacii de la marginea drumului. Trecerea mai multor roiuri pe strada respectivă a creat panică, dar acțiunea inițiată de Primărie a liniștit lucrurile, viața cotidiană intrând în normal, iar copiii s-au putut juca din nou pe aleile dinte blocurile de locuințe.

Viespile, în general, apar pe vremea toridă, așa cum a fost în ultima perioadă și pe meleagurile nostre. E bine să protejăm populația în astfel de cazuri, asta au făcut și edilii municipiului Gherla.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut