Învățătoarea Erika Amelia Ersek pune Gherla pe harta concursurilor internaţionale de decoraținuni în cofetărie

An de-a rândul, Gherla s-a remarcat la diferite evenimente legate de invenţii sau inovaţii, iar la începutul acestei veri, Erika Amelia Ersek, o tânără învățătoare din Gherla, are de realizări notabile la unele dintre concursurile internaționale de decorațiuni de cofetărie.

Atrasă de frumusețea florilor și de artă, ea a reușit să le îmbine pe ambele într-un mod plăcut. În urmă cu un an, Erika a început să urmeze cursuri de pregătire în domeniu, după care au urmat participările la concursuri internaționale de gen. Rețeta pare simplă – pastă de zahăr și colorant alimentar – , însă toate acestea sunt însoțiote de multă muncă și, mai ales, de talent și inspirație. În funcție de complexitate, o floare de acest gen, lucrată manual, petală cu petală, care imită până la perfecțiune realitatea, astfel încât uneori e greu să discerni care dintre ele este reală și care este din pastă de zahăr, se realizează în două până la cinci zile, uneori chiar mai mult. Iar o lucrare complexă poate să dureze chiar și o lună.

În luna mai, Erika s-a înscris la Shaki Cake International Spring Cake Competition, competiție organizată în Italia, cu participare internațională, on-line. A fost un concurs care a avut ca tematică florile de primăvară. Un spectaculos bonzai de magnolie i-a cucerit pe jurați, iar concurenta din Gherla a fost răsplătită la categoria la care a participat cu locul I (aur). La începutul lunii iunie, o nouă participare, la Flower Inspiration 2021, i-a adus un bronz, pentru compoziția florală unde a ptrezentat un buchet format din 10 tipuri de flori.

Și cea mai recentă întrecere în domeniu a avut rezultate la fel de bune. Zilele trecute au fost anunțate rezultatele la concursul Cake International, organizat în Marea Britanie și dedicat celor mai entuziaști artiști ”în zahăr”. Erika a fost singura participantă din România, alături de concurenți din SUA, Egipt, China, Rusia, Marea Britanie, Australia, Ucraina sau India. Cu două aranjamente florale, la categoria Summer Floral Exibit, ea câștigat argintul, iar la categoria Floral Inspiration – bronzul.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut