Învățământul românesc în context european, dezbătut la Simpozionul „George Barițiu”

În acest sfârșit de săptămână, Jucu devine, preț de două zile, locația unei manifestări cu deschidere internațională. Simpozionul „George Barițiu”, eveniment național ajuns la ediția cu numărul doi, va fi organizat în zilele de 28 și 29 aprilie, în prezența unor invitați din țară și din Republica Moldova.

Sub genericul „Esențe românești”, tema discuțiilor abordează „Învățământul românesc în context european: oportunități, provocări, exemple de bune practici”.

Locațiile Simpozionului din acest an sunt Așezământul Social de la Jucu de Jos, Școala Gimnazială „George Barițiu” Jucu de Sus, unde vor fi depuse coroane la bustul lui George Barițiu, și Căminul Cultural din Jucu de Mijloc, gazda unui program artistic.

În cadrul Simpozionul național vor lua cuvântul Florian Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, Marinela Marc, inspector școlar general – Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Trohonel Mădălin Gheorghe, directorul Școlii „George Barițiu”, cadre didactice, reprezentanți ai Unității Militare din Jucu, un reprezentant al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Tiberiu Groza, președintele Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu”. De asemenea, este invitată o delegație formată din cadre didactice de la școala și grădinița din Târnova (Basarabia) care va încheia un parteneriat cu Școala Gimnazială „George Barițiu”.

Cu ocazia celei de-a doua ediții a Simpozionul național dedicat memoriei părintelui presei românești din Transilvania, organizatorii au pregătit și un eveniment editorial, lansarea volumului „Contribuții la cunoașterea școlii românești cu referire specială la Școala Gimnazială „George Barițiu” Jucu de Sus”, autor Nicolae Feșnic.

Simpozionul național „George Barițiu” este organizat de Școala Gimnazială „George Barițiu” din Jucu de Sus, Primăria Comunei Jucu, Cercul Preoțesc Jucu și Asociația cultural-istorică „Amicii trecutului nostru istoric”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut