Interviu cu Simona Noja

Festivalul european al școlilor de balet ”Grand Assemble”

Simona Noja: ”…aceste întâlniri virtuale au adus confort, speranță și motivația de a reuși împreună”

Finalul lunii octombrie (24-27 mai precis) a propus tinerilor balerini, 12-18 ani, întâlnirea de suflet care este Festivalul european al școlilor de balet Grand Assemble, ajuns anul acesta la cea de a 6-a ediție, una inedită prin formatul adoptat și materializare artistică. Online-ul a conectat profesori și elevi, un lucru împreună care a generat nu numai evoluții de aplaudat, ci și speranța că în cel mai scurt timp, porțile teatrelor lirice se vor deschide, încununând ore de muncă, de pasiune, toate în slujba dansului.

Organizată de Fundația Culturală Simona Noja, ediția 2020 a însemnat workshop-uri, evoluții ale elevilor și profesorilor, o participare peste așteptări. Semn că numele Simonei Noja are greutate, fiind respectat de comunitatea de profil și nu numai.

Interviul cu doamna Simona Noja a vizat principalele repere ale festivalului, ediția octombrie, 2020.

Și dacă 2020 a fost să fie online, gândurile se îndreaptă spre 2021, când se dorește o ediție live, cum au fost și primele cinci.

Important este că lumea artelor spectacolului merge mai departe. Că există motivații în fiecare gest și în fiecare atitudine. Că artiștii strâng rândurile, clamându-și dreptul la o viață normală.

Arta? Fiind un limbaj universal, unește. Continuă să aducă bucurii, fie ele și din fotoliul casei, în fața micului sau marelui ecran.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut