Intervenție complexă de chirurgie plastică la Spitalul Județean de Urgență Cluj

Mâna stângă a unui băiețel de doi ani și șapte luni afectată de un traumatism sever provocat de secționarea cu un obiect înțepător a fost salvată de o echipă de chirurgi de la Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Pacientul, un copil de doi ani și șapte luni, a fost adus de urgență din Șimleu Silvaniei la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, după mai multe încercări de a fi transferat la alte spitale din Cluj-Napoca și Târgu Mureș.

La 15 minute după ajungerea în unitatea medicală, echipa multidisciplinară a Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă condusă de medicul chirurg Claudiu Filip a început intervenția chirurgicală pentru revascularizarea degetului arătător, reparația oaselor, tendoanelor, nervilor și arterei digitale de la mâna stângă a copilului.

Medicul Claudiu Filip spune că după intervenția care a durat aproximativ trei ore, evoluția micuțului pacient este favorabilă.

Doresc să mulțumesc întregii echipe care a contribuit la intervenția chirurgicală. Suntem în etapa în care reconstruim echipa Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, reușind, cu un efort susținut, să acoperim toate urgențele. La 12 ore după intervenția care a durat aproximativ trei ore, evoluția micuțului pacient este favorabilă. A fost foarte important să intervenim în timp scurt pentru a preîntâmpina alte complicații care ar fi putut duce la pierderea degetului. Copilul va trebui urmărit în timp și va parcurge un program de recuperare a funcționalității mâinii la care s-a intervenit chirurgical”, a declarat dr. Claudiu Filip, coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, șeful echipei multidisciplinare formate din chirurgi, anestezist, asistente medicale și infirmiere.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut