Întâlnirile Europene din Transilvania 2021: #REplasticHack: REduce-REuse-REcycle

Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România organizează, în perioada 26–28 martie, cea de-a zecea ediție a Întâlnirilor Europene din Transilvania pe tema limitării utilizării plasticului.

Sub titlul #REplasticHack: REduce-REuse-Recycle, Întâlnirile Europene din Transilvania se vor desfășura anul acesta sub forma unui hackathon online, concurs de idei ce îmbină digitalul și căutarea de soluții inovatoare pentru a încuraja dezvoltarea de noi strategii și politici publice de reducere a utilizării plasticului. În 26 – 28 martie, evenimentul va reuni online participanți împărțiți în echipe multidisciplinare, care vor avea 36 de ore la dispoziție pentru a crea un proiect, urmând îndrumările celor 20 de mentori francezi și români, experți în dezvoltare teritorială și în economie circulară.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 26 martie, de la ora 14:00, cu participarea ambasadoarei Franței, Laurence Auer, ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, șefului interimar al Reprezentanței Comisiei Europene în România, István Jakab și primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și va fi transmisă live pe pagina de Facebook RET. Pe aceeași pagină, duminică, 28 martie, de la ora 14:00 va fi transmisă prezentarea proiectelor dezvoltate de participanți în cadrul #ReplasticHack, iar la ora 16:30 se vor anunța câștigătorii.

Înscrierea la eveniment se poate face până în 23 martie (inclusiv), pe pagina evenimentului Facebook #REplasticHack.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut