Întâlnirea alianței universitare europene EUTOPIA, la UBB

Zece rectori ai unora dintre cele mai importante universități din zece țări europene (incluzând UBB/România), alături de echipele lor (prorectori/ manageri de proiect), vor fi prezenți, în perioada 24-25 martie, la UBB, la întâlnirea alianței universitare EUTOPIA.

Tema întâlnirii, Be Connected. Be Innovative (Fii conectat. Fii inovativ) reflectă atât conexiunile academice și sociale (ex.: UBB ca nou membru EUTOPIA, demersurile comune ale membrilor EUTOPIA și relația EUTOPIA cu alți actori academici și sociali), cât și demersurile inovative locale/ regionale și globale care rezultă din astfel de conexiuni.

UBB este parte a alianței universitare EUTOPIA și mă bucur să-i am oaspeți la Cluj-Napoca pe colegii din alianță. În cadrul întâlnirii de la UBB se vor discuta proiectele EUTOPIA, se vor vizita infrastructuri ale UBB și ale orașului, vor avea loc întâlniri cu actori din ecosistemul clujean (ex. comunitatea academică/ companii/ autorități etc.) și vor avea loc analize pragmatice dedicate modului în care EUTOPIA (prin UBB și global) poate asista criza refugiaților ucrainieni. EUTOPIA este unul din mecanismele importante prin care UBB este un actor global la nivel internațional”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Alianța europeană EUTOPIA – coordonată în prezent de rectorul Eva Wiberg, de la University of Gothenburg, asistată de secretariatul general condus de Nikki Muckle include aproximativ 255.951 de studenți, 45.498 angajați, 875 grupuri de cercetare și 139 de facultăți, fiind dedicată unor programe academice comune (inclusiv cu certificare comună), unor cercetări colaborative și unor parteneriate inovative pentru dezvoltare și pentru a face față problemelor complexe cu care se confruntă regiunile noastre și lumea în general. Viziunea EUTOPIA în astfel de demersuri este definită de Excelență, Incluziune, Sustenabilitate, Cooperare/ Deschidere și Libertate Academică.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut