Întâlnire a conducerii UBB cu oficiali ai SUA

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David, i-a avut vineri, 3 septembrie, ca oaspeți, pe Tom Hanson, commercial officer (U.S. Department of Commerce) și pe Monica Eremia, commercial specialist (Embassy of the USA).

Conform unei informări a universității clujene, discuțiile s-au axat pe colaborările dintre UBB și diverse companii americane, cu analiza „mai specifică” a celor mai recente proiecte majore derulate în parteneriat cu compania americană SAS (în domeniul Data Science & Artificial Intelligence) și compania americană EON-Reality (Virtual/ Augmented/ Mixed Reality) și pe planificarea unor noi colaborări cu marile universități și companii americane.

„Prorectorul UBB pentru calitate, competitivitate, învățământ netradițional, prof. univ. dr. Bálint Markó, a arătat că UBB are avantaje competitive la nivel internațional în mai multe domenii academice, care pot fi de interes și pentru companiile americane și din care pot fi conturate proiecte inovative de tip «win-win». În final, s-a analizat impactul pandemiei asupra mediului academic și economic și a relației dintre acestea, explorându-se schimbările paradigmatice posibile în educație și în relația dintre mediile academic și economic, cu accent pe modelele hibride” – se precizează în informarea universității.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut