Inspectorul șef al IȘJ Cluj, Marinela Marc, mesaj de încurajare pentru liceenii de la Bacalaureat

Cei 4.627 de absolvenți liceeni din județul Cluj au susținut luni, 1 iulie 2024, prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat în 17 centre de concurs. Dintre aceștia, 4.279 sunt absolvenți din promoția curentă și 348 din seriile anterioare informează Inspectoraul Școlar Județean (IȘJ) Cluj, într-un comunicat de presă. Totodată, din totalul candidaților, 3.287 sunt de la unități de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca, iar 1.340 de candidați provin din restul județului.

Potrivit aceluiași comunicat, Comisia județeană de organizare a examenului național de Bacalaureat din cadrul IȘJ. Cluj a aprobat 87 de solicitări, privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform procedurilor în vigoare. Elementul de noutate al acestei sesiuni a examenului național de Bacalaureat constă în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor sunt scanate și încărcate în platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, fiind evaluate, aleatoriu, de către profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

În contextul susținerii Bacalaureatului, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Marinela Marc, a transmis un mesaj de încurajare elevilor aflați în aceste zile în examene: Cred în potențialul vostru și sunt convinsă că veți fi iubiți și sprijiniți de cei dragi, indiferent de rezultat. De aceea, vă doresc să abordați cu încredere acest examen, să vă concentrați pe citirea cu atenție a subiectelor și pe rezolvarea lor, să nu vă lăsați distrași de factori externi, de comportamentele greșite care promovează calea ușoară de a reuși în viață, pentru că viața ne-a demonstrat că nu este așa și că nu veți putea reuși, decât printr-o foarte bună pregătire, prin cunoștințe temeinice și o atitudine corectă. Îmi exprim deplina apreciere față de generația voastră, care a reușit să se adapteze și să performeze, indiferent de provocările prin care a trecut pe parcursul celor patru ani de liceu. Până la urmă, aceste situații demonstrează că viața nu este simplă, că este o luptă continuă și că învățăm și ne maturizăm din fiecare experiență, nu întâmplător examenul de bacalaureat este numit examenul maturității. Tuturor, mult succes!

După proba de limba și literatura română susținută luni, 1 iulie 2024, liceeni vor avea de susținut marți, 2 iulie 2024, proba scrisă obligatorie a profilului, joi, 4 iulie 2024, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării, iar vineri, 5 iulie 2024, proba scrisă la limba și literatura maternă.

T. S.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut