Înscrieri pentru programele de vară Logiscool România

Școala de programare Logiscool România pentru copii și adolescenți cu vârste între 6 și 17 ani a deschis înscrierile pentru programele de vară, destinate celor care vor să învețe să construiască și să programeze roboți, sa exploreze limbaje de programare și să editeze conținut foto-video, să creeze jocuri personalizate, folosind diferite instrumente și concepte de design de joc și, pornind de la propriile idei, să creeze conținut cât mai creativ și unic.

Ediția din vară aceasta are loc între 13 iunie și 1 septembrie, cu programe disponibile în toate cele 58 de locații Logiscool din țară (dintre care două în Cluj-Napoca – Dorobanților și Mănăștur). Conform organizatorilor, programele din această vară îi așteaptă pe copii și pe adolescenți și cu o serie de activități în aer liber, cu scopul de a facilita interacțiunea dintre ei și a stimula dezvoltarea de noi abilități, atât sociale, cât și practice.

„În cadrul programelor de vară Logiscool, regăsim de anul acesta programul actualizat al LEGO WeDo Future și Minecraft Orașul Eroilor, prin care copiii și adolescenții vor învăța despre explorarea spațiului prin proiecte aplicate, fiind instruiți să creeze și să programeze propriii roboți, astfel încât să devină vehicule de explorare a planetelor. Capacitățile logice ale copiilor vor fi dezvoltate prin crearea diferitelor moduri funcționale de joc Roblox și prin crearea propriilor jocuri personalizate, învățând astfel limbajul de programare Lua, în cadrul taberei Roblox „Hacker”. Pentru a exersa gândirea algoritmică a copiilor, părinții îi pot înscrie pe copii la Aventurile LEGO SPIKE. Cei pasionați de fotografie pot aprofunda studiul și pot crea conținut foto-video unic cu ajutorul camerei de la telefonul mobil în cadrul taberei de fotografie și video pe smartphone” – precizează organizatorii.

Potrivit acestora, programele de vară Logiscool sunt organizate pe una sau mai multe zile, în funcție de activitățile alese, dar există și opțiunea modulelor digitale de jumătate de zi, pentru aceia care preferă acest mod de explorare.

***

Înființată în prima parte a anului 2018, Logiscool România – parte dintr-o rețea internațională de centre educaționale, prezentă în 21 țări din Europa, America și Asia – oferă cursuri de programare și robotică pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Logiscool este prezentă acum cu 58 de școli de programare în aproape 40 de orașe.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut