Înscrieri la Târgului Internațional de Invenții și Inovații în Domeniul Alimentar

Au început înscrierile pentru ediția a II-a a Târgului Internațional de Invenții și Inovații în Domeniul Alimentar, ”INOVALIMENT”, care va avea loc online, în perioada 22-26 noiembrie, participarea fiind gratuită.

Înscrierile se realizează prin completarea unui formular pe site-ul www.inovaliment.ro și au loc în perioada 1 aprilie – 31 august. Tema ediției a doua a Târgului este”Tehnologia alimentelor orientate spre creșterea calității vieții”. Proiectele înscrise în cadrul târgului de invenții și inovații trebuie să se încadreze în una dintre următoarele teme de cercetare: * alimente optimizate pentru creșterea calității vieții (digestibilitate, reformularea produselor pentru reducerea excesului de sare, zahăr, grăsimi saturate, acizi grași trans, accesibilitate) * nutriție de precizie * tehnologii alimentare cu costuri reduse și valoare nutritivă ridicată * proteine alternative * ingrediente inovatoare * alimente sustenabile.

Lucrările vor fi evaluate de o comisie de specialiști în industria alimentară si de consultanți de business, în vederea identificării proiectelor cu potențial de transfer tehnologic.
În perioada târgului, vor avea loc conferințe tematice, susținute de experți din domeniul medical și alimentar din România, dar și din afara țării.
Târgul se adresează studenților, masteranzilor, cadrelor universitare din facultățile cu profil alimentar, specialiștilor institutelor de cercetare și stațiilor de cercetare din domeniul agricol și alimentar din România și din alte țări. Obiectivul târg este de a oferi cercetătorilor un spațiu de interacțiune și prezentare a ideilor, de recunoaștere a lucrărilor inovatoare, pentru a susține și promova cercetarea științifică, tendințele, noutățile și inovațiile din domeniul alimentar, precum și conectarea mediului academic cu mediul de business pentru transfer tehnologic.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut