Înscrieri la Brassy Business Competition, festival-concurs al instrumentelor de alamă

Festivalul Brassy Business – Brass International Days, care a debutat în această toamnă la Timișoara, continuă prin invitarea tinerilor muzicieni români la un concurs ce promovează creativitatea și scoate în evidență personalitatea instrumentelor de alamă.

Brassy Business este singurul festival adresat instrumentelor de alamă și muzicii specifice acestora. Apelul de înscriere în concurs este adresat tuturor celor care cântă la instrumente precum: trompetă, corn, trombon, trombon bas, tubă sau instrumente specifice fanfarei și orchestrei de suflători ca fligorn, bariton și eufoniu.

Cele 3 categorii la care se pot înscrie tinerii instrumentiști români, cu vârsta între 14 și 30 de ani, sunt: City Funk, Brassy Attitude și Brassy Talent, categorii ce îmbie tinerii muzicieni să creeze materiale video în care ingeniozitatea se îmbină cu măiestria interpretativă. Înscrierea se poate face, până la 1 noiembrie, princompletarea unui formular și trimiterea unui video inedit la adresa www.tribulartistic.ro/brassy-business. Participarea la concurs se poate face ca solist sau grup, video-urile câștigătoare fiind recompensate cu premii în bani.

Participanții se pot înscrie la una dintre cele 3 categorii: 1. City Funk – va fi premiat video-ul înregistrat în cel mai nonconformist / cool / neobișnuit loc urban; 2. Brassy Attitude – va fi premiat cel mai bun video care include o interpretare muzicală acompaniată de dans și îmbrăcăminte inedită; 3. Brassy Talent – va fi premiată cea mai bună interpretare individuală sau de grup.

Juriul este format din artiștii internaționalu invitați în cadrul acestei prime ediții: Flavius Petrescu (trompetă), directorul artistic al festivalului, unul dintre cei mai apreciați trompetiști români ai generației sale; Jose Reál Cintero (trompetă), șef de partidă adjunct la „Beethoven” Orchester Bonn; Timothy Page (corn), șef de partidă la Theater an der Elbe din Hamburg; André Melo (trombon) colaborează cu renumite orchestre europene, precum Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii WDR, Orchestra de Cameră Mahler; Tomer Maschkowski (trombon bas) deține din 2018 titulatura de Yamaha Artist, fiind frecvent invitat în ansambluri pentru instrumente de alamă în cadrul Berliner Philharmoniker sau a Festivalului din Lucerna.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut